У Полтаві назріває гучний скандал через новий тендер ЖКГ, згідно з яким місцеві комунальники переплатять за контейнери для сміття до 2,6 млн грн.

Депутати міськради у програмі розвитку ЖКГ врахували покупку нових контейнерів, тому й з'явився новий тендер на Prozorro. Комунальникам виділили кошти, щоб вони закупили різні контейнери на загальну суму 6 млн 580 тис грн. При цьому вартість змінювали декілька разів, і зрештою знизили до "мінімальної".

Тендер на закупівлю контейнерів, скріншот
Тендер на закупівлю контейнерів, скріншот

Місцеве видання "Полтавщина" розібралося, що не так із закупівлею. Насамперед комунальники зробили все, щоб зменшити кількість потенційних учасників та "пропхати" свого на тендері.

Окрім того, очікувану вартість закупівлі відчутно завищили порівняно з аналогічними тендерами на контейнери, які закуповували для інших областей та селищ. Вивчивши конкретні приклади інших закупівель можна порахувати, що місцеві депутати переплатять за контейнери від 24 до 39%, тобто 1,6 до 2,6 млн грн.

Популярні новини зараз
Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші
Показати ще

Полтава переплатить за контейнери, скріншот
Полтава переплатить за контейнери, скріншот

Видання звинувачує у всьому чиновників із міськради, а також головне управління комунальників. Виконуюча обов'язки мера Полтави Катерина Ямщикова вже відреагувала на скандальний тендер та скликала нараду, щоб обговорити все із профільним заступником з питань ЖКГ.

Реакція в.о. мера Полтави, скріншот
Реакція в.о. мера Полтави, скріншот

Нагадаємо, майже 2,9 млн на мікроавтобуси для підприємства в окупації: директор за ґратами, але бюджет сам себе не розпиляє

Раніше ми писали про те, що російські волонтери масово виробляють FPV дрони, у Києві облаштовують територію озера за 10 мільйонів.

Як повідомляв Знай.ua, у Вінниці ремонтують зупинку за мільйон гривень: за час війни на цю справу "злили" понад 15 млн