Україна майже щодня страждає від масових ударів терористичної Росії. Незважаючи на посилення ППО, наша країна не може закрити небо над усією територією.

У той же час активісти та волонтери регулярно пропонують прості, але дієві способи знизити ефективність ворожих ударних дронів.

Про один із таких пише головний редактор порталу "Хвиля", політолог Юрій Романенко.

"Щодня Росія знищує припортову інфраструктуру шахедами і цілком у цьому досягла успіху. Знаєте що мене пригнічує. Те, що наша держава тупа і абсолютно неповоротка навіть в умовах смертельної небезпеки не дивує вже нікого, але чомусь настільки тупий бізнес, який заробляє мільярди доларів на експорті зерна і сг-продукції?Я ще на самому початку війни писав про те, що нам потрібно активно застосовувати аеростати загородження.Уже якщо в ході війни ця проста технологія працювала проти літаків, які літали на швидкості 400-600 км/год, то чому вона не спрацює проти балалайки, що летить на швидкості 150 км на годину, вартість аеростата кілька десятків тисяч доларів, повісьте їх у шаховому порядку, натягніть між ними сітки їх надміцних матеріалів, і принаймні ви різко знизите ефективність шахедів, особливо, коли їх застосовують. масово. Щодня зміщуйте аеростати, щоб Росії було складніше планувати траєкторії ударів та вуалю!", – пояснює Юрій Романенко.

Також він наголошує, що витрати на це значно менші, ніж збитки, які терористи завдають нашій країні.

Популярні новини зараз
Пенсіонерів розчулили новиною: хто у червні отримає доплату 1500 грн Потужно обстрілюватимуть Україну: астролог вказала, які міста чекає найбільша небезпека Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

"Витрати на прикриття одного порту ну пара-трійка мільйонів доларів, а ефект буде на сотні мільйонів, мільярди доларів. Проте, всім пох. Чому державі пох очевидно, чому пох бізнесу, який втрачає можливість заробляти і зазнає величезних матеріальних збитків - ось це загадка ! Це можна робити і навколо електростанцій та критичної інфраструктури. Але ніхто нічого робити не буде. Схоже колективний суїцид тріумфує", - нарікає Юрій Романенко.