З'явилася інформація, що до суду було направлено обвинувальний висновок щодо колишнього першого віце-прем'єр-міністра України Андрія Клюєва, якого підозрюють в організації заволодіння та розтрати понад 195 млн грн.

На цю новину вже відреагували автори Telegram-каналу "Всі ходи записані", де публікують свіжий компромат на політиків та відомих бізнесменів.

Андрій Клюєв
Андрій Клюєв

"У суд пішла стара справа зрадника Андрія Клюєва, про крадіжку 195 млн грн на інвестиційних проектах під час зайняття ним посади першого віце-прем'єр-міністра, в уряді зрадника Миколи Азарова.

Гроші з держбюджету відмилися через ВАТ "Завод напівпровідників", АТ "Виробничо-комерційне підприємство "Металіст" та ТОВ "Рекуперація свинцю". На напівпровідниках Клюєв зняв 170 млн грн.

Популярні новини зараз
Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Справа була заведена ще у 2014 році. Розслідування з 2019 року вело НАБУ, із березня – заочно. Судитимуть також заочно, оскільки Клюєв ховається на території Росії", - повідомляється в публікації.

Також варто нагадати той важливий факт, що у вересні 2022 року Господарський суд м. Києва визнав банкрутом компанію братів Клюєвих ПАТ "Актив-страхування", яка має державному "Укрексімбанку" 7,06 млрд грн.

Публікація "Всі ходи записані", скріншот: Telegram
Публікація "Всі ходи записані", скріншот: Telegram

У лютому 2023 року президент Володимир Зеленський позбавив українського громадянства низку осіб, які мали російське громадянство. Зокрема, йдеться про низку топ-чиновників часів президентства Віктора Януковича. Серед них був і Андрій Клюєв.

Андрій Клюєв та Микола Азаров
Андрій Клюєв та Микола Азаров

Нагадаємо, 340 мільйонів із держбюджету України для братів Клюєвих та Гончаренка.

Раніше повідомлялося, що керувати податковою призначили "дивлячого" від Павла Лебедєва: чим відомий сумський фіскал.

Також, "Знищує економіку України краще за російські ракети": журналісти розслідували діяльність скандального Данила Гетьманцева.