Незважаючи на масові мітинги простих українців, які протестують проти розтрати бюджетних коштів, і тим більше попри війну, чиновники продовжують закочувати гроші в асфальт.

Лише за один тиждень, з 22 по 27 жовтня, у різних містах України тендери на ремонт доріг провели на загальну суму 3,69 млрд грн, що склало 24% від усіх закупівель. На це звернув увагу народний депутат Ярослав Железняк у своєму Telegram каналі, посилаючись на інформацію в системі Prozorro.

Ремонт доріг, скріншот: YouTube
Ремонт доріг, скріншот: YouTube

Загалом за тиждень з'явилося 75 тисяч нових тендерів на 15,17 млрд грн, що не може не шокувати простий народ. Нардеп наголосив, що з бюджету почали активно зливати гроші саме на дороги.

"Тобто минулого тижня на ремонти доріг та мостів припали закупівлі розміром 3,7 мільярда гривень. Це чверть від всіх закупівель за тиждень! Ситуація дещо аномальна для останніх місяців, коли на дороги йшло в середньому 10% закупівель", - написав Желєзняк.

Популярні новини зараз
Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Також депутат підкреслив, що ці тендери збіглися з іншими великими закупівлями, а саме - із утриманням доріг у Львівській області на 1,6 млрд грн, Київської на 0,5 млрд грн та у Запоріжжі на 0,2 млрд грн.

"Йдеться саме про утримання доріг, тобто поточне латання-фарбування, а не глибокий ремонт шляхового полотна", - додав він.

Пост Железняка, скріншот
Пост Железняка, скріншот

Нагадаємо, у Дніпрі ще понад 140 мільйонів "закопають" у реконструкцію Успенської площі: сума досягне майже півмільярда

Раніше ми писали про те, що на ремонт енергосистеми грошей немає: "Укренерго" витратить майже 40 мільйонів на туристичні послуги

Як повідомляв Знай.ua, iPhone 14 Pro за державні гроші: КП Кам'янської міськради придбало телефон за 47 тисяч