Історія зі скандальними тендерами під час повномасштабної війни набирає обертів. Цього разу у Києві вирішили провести реставрацію покрівлі, конструктивних систем та позолоти куполів Софійського собору. На це із держбюджету "зіллють" майже 80 мільйонів гривень.

Відповідний тендер з'явився в системі публічних закупівель Prozorro. Його 16 жовтня оголосив національний заповідник "Софія Київська" та успішно завершив. Сума, яку витратить на цю "необхідну" справу під час війни, становить 79 203 717, хоча очікувана вартість була ще вищою.

Тендер на позолоту храму, скріншот
Тендер на позолоту храму, скріншот

У торгах взяв участь лише один учасник - ТОВ "МЕТАЛЕВА ПОКРІВЛЯ ГРУП". Він же переміг, тендер провели без конкуренції.

Роботи з реставрації мають виконати до 31 грудня 2028 року, тобто це дуже "перспективна" закупівля. Втім, на перший погляд не сказати, що храм потребує оновлення.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Софійський Собор - фото БЖ
Софійський Собор - фото БЖ

Варто зазначити, що українці дуже бурхливо відреагували на цей тендер. Кількість скарг, адресованих Держаудитслужбі, справді вражає. Народ вимагає, щоб гроші направили на потреби ЗСУ, а чиновники припинили витрачати держбюджет.

"Вкладати кошти в реставрацію, коли на фронті гинуть люди - це злочин проти людяності та своєї країни. Якщо ви дійсно хочете перемоги для України, а не нажитися на чужій біді, по кажіть це діями. Направте кошти на потреби армії", - написала одна українка.

Реакція українців на тендер, скріншот
Реакція українців на тендер, скріншот

Нагадаємо, олігарх Мазепа влетів на штраф у Хорватії: виїхав за системою "Шлях", щоб полювати на кабанів з вертольота

Раніше ми писали про те, що у Херсоні на ремонт укриттів хотіли віддати 7,6 млн львів'янці, яка про це не знала: правда спливла і все скасували

Як повідомляв Знай.ua, ПФУ "зливає" мільйони гривень на ноутбуки під час війни: українці кричать від обурення