Нідерландська компанія Veon, яка володіє Київстаром, вирішила оскаржити судове рішення щодо заморожування корпоративних прав мобільного оператора, тобто арешту 47,85% акцій.

Служба безпеки України заморозила акції через зв'язок із російським олігархом Михайлом Фрідманом та його бізнес-партнерами.

У пресслужбі холдингу заявили, що корпоративні права в Київстарі належать виключно Veon, і юристи доводитимуть, що Фрідман ніяк не пов'язаний з мобільним оператором, а "підсанкційні особи не можуть користуватися будь-якими правами компаній".

"Київстар", скріншот: YouTube
"Київстар", скріншот: YouTube

"Особи, які потрапили під санкції, не володіють акціями Veon або Київстар, не можуть здійснювати будь-які права щодо Veon або Київстар, не є членами або учасниками будь-яких органів управління компанією, включаючи правління, не мають можливості контролювати чи впливати на рішення, прийняті Veon або Київстар, і не отримують вигоди від Veon або будь-якої з його операційних компаній", - йдеться у повідомленні Veon.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

У компанії наголосили, що не отримували рішення суду про арешт корпоративних прав Київстару.

Варто зазначити, що автор Telegram-каналу "Всі ходи записані" вважає, що таким чином Фрідман та інші російські олігархи намагаються повернути контроль над "Київстаром", який готуються націоналізувати після арешту активів.

Пост "Всі ходи записані", скріншот
Пост "Всі ходи записані", скріншот

Нагадаємо, у справі Фрідмана новий поворот: суд заарештував активи оператора Lifecell

Раніше ми писали про те, що на крок ближче до націоналізації? Суд заарештував частину "Київстар", яка належала Фрідману (оновлено)

Як повідомляв Знай.ua, годує окупантів і фінансує військові заводи: СБУ повідомила про підозру російському олігарху Фрідману