Кожен українець знає щонайменше одного олігарха чи корупціонера, який не поніс покарання за свій злочин за рішенням суду. Наприклад, справу заступника начальника управління координації зовнішньоекономічної діяльності Міноборони Терещенка поставили на паузу.

ВАКС ще в липні задовольнив клопотання про зупинення кримінального провадження Терещенка, хоча він завдав 1,34 млн доларів шкоди державі, коли очолював ДП "Промоборонекспорт".

Вищий антикорупційний суд ВАКС
Вищий антикорупційний суд ВАКС

Справу "зам'яли", оскільки обвинуваченого незадовго до суду мобілізували та призначили на посаду офіцера секції оперативного керівництва оперативно-планового відділення штабу військової частини.

"Зупинити судове провадження до його звільнення з військової служби або до появи у нього реальної можливості брати участь у судовому провадженні", - виніс ВАКС рішення.

Популярні новини зараз
Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Однак деяких негідників в Україні все ж таки карають, хоча їхні злочини явно оцінюються менше, ніж грабіж Терещенко. Умовний термін дали експедитору фірми "Архімагір" Олександру В'язовому, який привласнив 17 банок тушкованої свинини вартістю 1,3 тис. гривень .

Тушонка, фото з відкритих джерел
Тушонка, фото з відкритих джерел

Міноборони у серпні минулого року уклало договір на закупівлю з "Архімагір", але ЗСУ за фактом не отримали частину банок тушонки через жадібність експедитора.

"Бачимо, що суди, як і раніше, продовжують карати за маленькі злочини, а за великі – ні", - зазначив автор Telegram каналу Absolution Leaks.

Нагадаємо, олігарх Мазепа влетів на штраф у Хорватії: виїхав за системою "Шлях", щоб полювати на кабанів з вертольота

Раніше ми писали про те, що на спорткомплекс у Рівному хочуть витратити ще 300 тисяч: сотні мільйонів виявилося замало

Як повідомляв Знай.ua, "Проблема корупції перебільшена": мер Дніпра Філатов пропонує "заплющити очі" на мільйонні тендери