З'явилася інформація, що після зниження на 500 млн грн суми можливого податку голові правління Полтавського ГЗК Віктору Лотоусу з імперії Ferrexpo Костянтина Жеваго його компанія погодилася внести 400 млн гривень застави.

Про це пишуть автори Telegram-каналу "Всі ходи записані", де публікують компромат на відомих політиків, чиновників та бізнесменів.

Костянтин Жеваго
Костянтин Жеваго

Компанія "Ferrexpo" повідомила акціонерів на Лондонській фондовій біржі, не уточнивши, що збитки у його кримінальній справі про "незаконний видобуток корисних копалин" поки що оцінюються в 157 млрд грн. Але акціонери чесно попереджені, що витрати Ferrexpo можуть зрости.

Публікація "Всі ходи записані", скріншот: Telegram
Публікація "Всі ходи записані", скріншот: Telegram

Популярні новини зараз
Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня
Показати ще

Нагадаємо, що ще під кінець вересня автори каналу "Всі ходи записані" заявили, що відправка в СІЗО голови правління Полтавського ГЗК Віктора Лотоуса - одного з ключових менеджерів гірничорудного бізнесу Ferrexpo Костянтина Жеваго - є відкритою демонстрацією того, що олігарха, який переховується, "тиснути" не документальними доказами про ухилення від податків, а показаннями свідків. Запорука 999 млн грн натякає Лотоусу, що йому пропонують домовитися і навіть зробити знижку.

Як можна зрозуміти з недавніх новин, то "знижку" вже запропонували якраз на місяць, коли починається сезон розпродажів.

Нагадаємо, політик Дмитро Співак розповів, як змінилося ставлення до корупціонерів в Україні: «Частиною справ має тепер займатися СБУ».

Раніше повідомлялося, ЗМІ з'ясували, хто стоїть за телеграм-каналом "Батальйон "Монако".

Також, ексголові Верховного суду Всеволоду Князєву повернуть 130 тис. доларів та 10 тис. євро: друзі залишили на зберігання.