Список продуктів харчування, які зараз стрімко дорожчають в Україні, поповнився ще однією позицією – вершковим маслом. Експерти попередили, що зростання цін суттєве і назвали причини.

Вартість вершкового масла зростає не лише в Україні, а й у всьому світі, при цьому на нашому ринку ситуація розвивається динамічніше. Про це повідомляють експерти "Інфагро".

Морозильник, вершкове масло, фото: Знай.ua
Морозильник, вершкове масло, фото: Знай.ua

Справа в тому, що попит на цей продукт різко зріс і не знижується, а виробництво залишилося на рівні минулого року і експорт знизився.

"Схоже, вітчизняні промислові споживачі занадто переймаються певним дефіцитом масла в Україні і готові поповнювати запаси за будь-яку ціну", - зазначили експерти.

Популярні новини зараз
Стосується всіх власників газових лічильників: "Газмережі" терміново попередили споживачів Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Експерти не можуть точно спрогнозувати, як ситуація на світовому ринку масла змінюватиметься, але не виключають, що наприкінці осені ціни можуть піти на спад. При цьому виробництво в жовтні було на непоганому рівні, але минулого року все ж таки було більше.

"Виробники можуть продовжити піднімати ціни, хоча й зрозуміло, що наслідки такої цінової політики негативно відобразяться на обсягах продажів", - додали в публікації.

Вершкове масло. Фото: скрін youtube
Вершкове масло. Фото: скрін youtube

Раніше ми писали про те, що ііндекс борщу: українцям назвали ціни на набір продуктів для приготування в листопаді

Як повідомляв Знай.ua, хліба буде менше, а ціни тільки вищі: в Україні почне дорожчати важливий продукт

Також портал Знай.ua писав, що від сум у чеках захочеться заволати: українцям назвали категорії продуктів, які дорожчатимуть