Повномасштабна війна триває, як і боротьба з корупцією в країні... хоча останній із названих процесів проходить не так швидко та гладко, як хотілося б.

Президент Володимир Зеленський зробив владі вже два попередження щодо того, що гроші з місцевих бюджетів потрібно витрачати лише на військові потреби, а не на бруківку, дороги, газони та непотрібні ремонти стадіонів. Мабуть, не всі це зрозуміли з першого разу, оскільки "Київський міський пологовий будинок №5", за результатами тендеру, замовило "Грін Трейдінг" для капітального ремонту нежитлового будинку на Лобановському проспекті.

Сума угоди – 39 мільйонів гривень. Проте, звісно, ​​не обійшлося без завищення цін на деякі позиції. Завдання зробити ремонт до кінця року, залишилося лише півтора місяці. Найдорожчими з позицій виявилися металопластикові дверні блоки (9819 грн/кв. м), керамічна плитка для стін (678 грн/кв.м) та металопластикові віконні блоки із трикамерним склопакетом (5953 грн/кв.м). За цими трьома категоріями важко сказати, чи завищували ціни. Про це повідомляють журналисты "Наші Гроші".

Однак є за що "зачепитися" порівняно з ринковою вартістю. Це стосується полівінілхлоридного лінолеуму із теплозвукоізоляцією. Його вказали ціною 990 грн на квадратний метр, але раніше в Київській області, "Грін Трейдинг" замовляв такий же лінолеум для житлового будинку, але вартість біла в півтора рази дешевша (660 грн/кв.м).

Популярні новини зараз
Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця
Показати ще

Цікавим є факт того, що Грін Трейдинг керує Євген Довбиш, її власником є ​​Микола Руденко. Із 2016 року вони натендерили аж 857 мільйонів гривень. Основну частину коштів — до Управління освіти Дарницької РДА, її начальником є ​​Списовська Євгенія, якій повідомили про підозру у розтраті бюджетних коштів минулого року.

Нагадаємо, поки росіяни будують заводи з дронами, у Києві перед зимою оновлять газони: скандальний тендер більш ніж на 2 мільйони

Як повідомляв "Знай.ua", націоналізація "Укрнафти": чому підприємство заполонила корупція під контролем держави

Знай.ua писав, більше мільйона гривень з місцевого бюджету: в Одесі замінять розбиті росією вікна новими і "елітними"