Триває повномасштабна війна, разом із нею й десятки скандальних ситуацій по всій країні.

Ворог користується цим, але єдине, на що він не має впливу, це серйозно підняте мовне питання. Тисячі українців нарешті почали використовувати державну мову у повсякденному житті. Але є персонажі, котрі відмовляються цього робити. Іноді навіть тоді, коли від цього цього вимагає закон. Викладач ДДМУ (Дніпровського державного медичного університету) заборонила одній студентці відповідати парою, українською мовою.

Скрін, відео YouTube студент
Скрін, відео YouTube студент

Дівчина проігнорувала це, а педагог у свою чергу не прийняла її відповіді... про це розповідає підприємець Андрій Табінський у соціальній мережі Facebook.

Це сталося під час пари "Пропедевтика внутрішніх хвороб". Викладач Новоженіна Людмила Іванівна. Вона заявила дівчині, що раз та не хоче використовувати російську мову на її парах, тоді нехай вона навчається у Львові чи Кембриджі. Але люди розділилися на два табори щодо цієї ситуації... люди, які захищають викладачку, вважають, що вона має право на подібні рішення.

Популярні новини зараз
Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий
Показати ще

А ще є інформація, ніби це наклеп на педагога.

"Новоженина - наша викладачка з початку навчального року, але до цієї ситуації не виникало жодних проблем чи питань мови до Магдалини, викладач завжди приймала відповіді, атмосфера в колективі була дружня", - заявляє один із студентів.

Того дня вони мали практичне заняття, збирання анамнезу, опитування пацієнта. Ним став 73-річний українець. Він погано чує і погано почувається. Зважаючи на вік, розмовляла людина російською мовою і "збоку було видно", що їй складно зрозуміти питання студентки українською.

Нагадаємо, Ірина Фаріон здала проукраїнського хлопця в Криму ФСБшникам, припустившись серйозної помилки: навіть не думала його врятувати

Як повідомляв "Знай.uа", жінку з коляскою мало не покалічили у маршрутці: заважала неадекватам

Знай.ua писав, Потап після відпочинку з росіянами в Дубаї спробував відбілити репутацію: "В оркостан або повіситися"