Металопластикові вікна мають три режими: літній, міжсезоння та зимній. Багато людей користуються тільки літнім та навіть не здогадуються, що можна зекономити тепло, ввімкнувши зимній на вікнах.

У більшості вікон можна регулювати силу протискання стулок, тим самим переводячи їх у різні режими. Про те як можна зекономити на вікнах розповіли та показали на сторінці "Нафтогазу".

Центральне опалення, скріншот з відео
Центральне опалення, скріншот з відео

Всі режими мають своє призначення, яке актуальне у різні сезони:

Якщо металопластикові вікна якісні, то зимній режим на них дозволить зекономити до 20% на комунальних послугах. Відрегулювати вікна та перевести їх на зимній режим можна самостійно і це досить легко.

Тож спочатку варто найти ексцентрики, які розташовані збоку стулок вікон. Якщо вони мають отвори для вставляння шестигранного ключа, зірочки, або викрутки, то їх можна перевести на зимовий режим. Сам процес буде полягати у повороті ексцентриків.

Скрін, відео YouTube вікно
Скрін, відео YouTube вікно

Для переводу варто спочатку протерти фурнітуру від пилу та бруду, знайти всі цапфи на відкритій стулці. На цапфі варто знайти відмітку, яка буде вказувати на силу притискання. Чим відмітка ближче до вуличного боку, тим сильнішим буде відмічатися прилягання. Ключем, або зірочкою варто повернути ексцентрик: овальний – горизонтальне положення, круглий – у вуличний бік, круглий зі зміщеним центром – до приміщення ширшим боком.

Нагадаємо, портал Знай інформував, плутанини з платіжками більше не буде: газовики порадували українців новиною

Раніше на порталі Знай повідомлялося, тарифи збільшуються, а розмір субсидії зменшується: що робити

Також, наш портал інформував, соціальна допомога і субсидія: в ПФУ пояснили українцям важливий нюанс про отримання виплат