Ви, які нещодавно подали заяву на пенсійне посвідчення, можливо, цікавитеся, коли вона буде готова. У Пенсійному фонді позначають, що процес виготовлення та видачі пенсійних посвідчень регламентований жорсткими правилами та термінами.

Відповідно до Порядку оформлення, виготовлення та видачі документів, що підтверджують призначення пенсії, після збирання всіх необхідних даних, їх передачі та обробки Пенсійний фонд України розпочинає процес виготовлення пенсійних посвідчень.

Посвідчення. Фото: Youtube
Посвідчення. Фото: Youtube

Інформація, необхідна для цього, надається управліннями Пенсійного фонду України щотижня в електронній формі.

Завершення етапу збору даних відбувається у понеділок, і вже наступного вівторка дані зібрані управліннями передаються до Пенсійного фонду України. З цих даних починається виготовлення посвідчень, і зазвичай протягом двох тижнів готові до видачі.

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії "Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів Можете залишитися без житла: що треба обов’язково перевірити при купівлі квартири "з рук" На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось
Показати ще

Коментар до Пенсійного фонду / фото: скріншот Facebook ПФУ
Коментар до Пенсійного фонду / фото: скріншот Facebook ПФУ

Цей двотижневий термін — це час, який потрібний на виготовлення та ведення обліку пенсійних посвідчень. Такий суворий регламент забезпечує коректний процес виготовлення та видачі документів, що підтверджують призначення пенсії.

Таким чином, якщо ви подали заяву на пенсійне посвідчення, чекайте на його готовність протягом двох тижнів з моменту передачі всіх необхідних даних до Пенсійного фонду України.