Про це він розповів у програмі «Різні люди».

«Безробіття величезне. Проблема в тому, що чоловіки закінчуються, і їх усіх мобілізують, відправляють на фронт, багато із них уже не живі, а ті, хто живі, переважна більшість це люди з якимись ампутаціями, вони не можуть просто повернутись на фронт. Медичне забезпечення вкрай жахливе», - розповідає Сергій Гайдай.

За його словами, після 24 лютого першим ділом окупанти познімали все сучасне українське обладнання з приймальних відділень лікарень, демонтували це все і вивезли у Луганськ, де відкрили медичне містечко. Як зазначає гість програми, окупанти цим, до речі, дуже пишались, але всі лікарні забиті пораненнями, цивільні люди не можуть отримати допомогу, це проблема величезна.

«З роботою проблеми. У Старобільську відкрито величезний ринок, на якому просто бартер відбувається: ми вам шубу – ви нам шмат м’яса. Розкрадена величезна кількість будинків, квартир, приїжджають якісь малі народності, якути, буряти зі своїми родинами, просто заселяються у порожні квартири, і туди вже власники не можуть зайти», - додає Сергій Гайдай.

Щодо української мови, розповідає він, то на окупованій Луганщині вона залишилася лише у патріотів, а на вулицю вже давно не вийти ні у вишиванках, ні просто у жовто-блакитних кольорах, інакше окупанти вдаються до каральних методів у підвалах. Так само, констатує гість програми, у школах там не вивчають українську мову, окупанти вчинили так, як нацисти у 1939 році, просто попалили всі книги.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе розповів, коли у США проголосують за новий пакет допомоги Україні.

Також Знай.ua писав про те, що Кобзар розповів, чому росія не здатна на революції.