У Росії 14-річна школярка з таткової рушниці розстріляла однокласників: є загиблі, жорсткі кадри

З країни, яка веде жорстку війну проти нашого народу, Росії, прийшли дуже сенсаційні новини. Місцеві блогери та Telegram-канали повідомляють, що у місті Брянськ 14-річна школярка влаштувала у своєму навчальному закладі "шутинг".
Відомо, що учениця восьмого класу у четвер, 7 грудня, відкрила стрілянину на території своєї школи. Перед тим, як накласти на себе руки, вона поранила чотирьох школярів.
Також кадрами з місця стрілянини публікують місцеві Telegram-канали.

Стрілянина у брянській школі, фото: соцмережі
Стрілянина у брянській школі, фото: соцмережі

Воїн ЗСУ згадав, як його з групою з оточення врятувала звичайна кішка: "Такі мурашки"

Неймовірна історія сталася з українським військовослужбовцем Олегом Богуцьким та іншими хлопцями на Запорізькому напрямі.

При виході з оточення групу бійців врятував звичайний кіт, який вказав на безпечний шлях...

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

26 лютого Олег добровільно пішов на фронт, покинувши роботу у Польщі. Спершу він охороняв Хмельницький, потім збивав ракети під Києвом. Наразі боєць 56 батальйону воює під Запоріжжя.

Як розповіла дружина Олега Аліса, під час одного з боїв їхня група, у складі якої було поранено боєць, змушена була лягти на землю через обстріл. І тут раптом до них підійшов кіт, став лапою бити Олега по обличчю і нявкати.

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

Тарифи на електроенергію зростуть: що чекає на споживачів

В Україні зросте вартість електроенергії. Відповідне рішення регулятор може ухвалити вже 9 грудня. На цьому наголосив голова Спілки споживачів комунальних послуг України Олег Попенко у своєму telegram-каналі.

Нові тарифи на передачу та розподілення електроенергії мають затвердити вже 9 грудня. На 2024 рік тариф на передачу становитиме 526,50 грн/МВт*год. Водночас для зеленої металургії – 362,63 грн/МВт*год. Тариф на диспетчеризацію можуть встановити на рівні 104,31 грн/мВт*год.

Олег Попенко наголошує, що у 2023 році тариф на передачу становить 485,1 грн/МВт*год, що на 8,5% нижче від майбутнього тарифу. Тариф на передачу для "зеленої" металургії – 209,42 грн/МВт*год.

Відключення електроенергії. Фото: скрін youtube
Відключення електроенергії. Фото: скрін youtube

Коли чекати на відключення світла – міністр назвав дві умови

Україна, за словами Міністра енергетики Германа Галущенка, повністю готова до зими. Але масові вимкнення світла для споживачів можуть відбуватися.

В ефірі телемарафону він назвав причини, через які можливі відключення електроенергії в Україні.

Однією з головних причин відключення світла є погодні умови.

"І якщо не буде масових ударів, які будуть мати драматичний вплив на енергосистему чи стихійні лиха, то відключень не буде" - Розповів член Кабінету Міністрів.

Електроенергія. Фото: скрін youtube
Електроенергія. Фото: скрін youtube

Штраф 1700 грн, та "мінус" права на 6 місяців: водіїв попередили про жорстке покарання

Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до керування авто, є дуже важлива інформація. В Україні вирішили посилити контроль за дотриманням правил дорожнього руху. Йдеться і про обов'язок водія мати вогнегасник у своєму авто.

Водії, які здійснюють пасажирські перевезення, стають об'єктом жорстких каральних заходів у разі відсутності необхідного обладнання. Інцидент про який пише "Дорожній адвокат", чітко показує наслідки недобросовісного виконання цих вимог.

Водій Volkswagen LT 35 опинився під увагою поліції, що спричинило серйозні юридичні наслідки.

Штраф, поліція, скріншот: YouTube
Штраф, поліція, скріншот: YouTube