Житлова субсидія - виплати, які надаються українцям для оплати комунальних послуг. Але її надають лише тим громадянам, які цього потребують.

Існують певні обмеження, через які на субсидію можна не розраховувати. Серед них і операції з майном. До ПФУ звернулася жінка з проханням пояснити чому їй припинили виплату, якщо доходи враховуються за минулий рік, адже вона придбала квартиру нещодавно. А за її словами, доходи повинні враховуватися за інший період.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

"Прошу пояснити чому припинили виплату субсидії, якщо при її нарахуванні враховані мої доходи за І півріччя 2023 року, а протягом року перед призначенням субсидії я не здійснювала купівлю або продаж товару на суму понад 50000 грн, адже факт такої купівлі впливає на призначення субсидії на наступний термін?" запитує українка

Пояснення ПФУ

Популярні новини зараз
У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо
Показати ще

Експерти ПФУ пояснили жінці як саме враховують доходи/або значні покупки при призначенні субсидії. Виплату не призначатимуть, коли хтось з домогосподарства або член родини із складу домогосподарства протягом 12 місяців перед зверненням за субсидією або призначенням виплати без звернення, здійснив операцію на суму понад 50 тисяч гривень. Розмір операції враховується на момент здійснення купівлі. Тому, тепер жінка може звернутися лише в 2025 році за призначенням виплати.

Звернення до ПФУ. Фото: скрін Фейсбук
Звернення до ПФУ. Фото: скрін Фейсбук

Відповідь ПФУ. Фото:  скрін Фейсбук
Відповідь ПФУ. Фото: скрін Фейсбук

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, пенсіонерам розповіли про "плюси" відпустки по догляду за дитиною

Раніше портал Знай інформував, суму в платіжках можна знизити вдвічі: в Yasno розповіли як це зробити

Також наш портал повідомляв, забрали субсидію: як відновити виплату допомоги