Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є дуже важливі новини. Справа в тому, що нещодавно українцям у деталях розповіли, з якими труднощами стикаються пенсіонери, якщо вони цураються свого ідентифікаційного номера.

Про це йшлося на "гарячій лінії" для переселенців, яку провели спеціалісти з Головного управління Пенсійного фонду України у Дніпропетровській області.

Одна з українок поцікавилася: "Мама інвалід І групи з Краматорська. Їй призупинили виплату пенсії. Відмовилася від ідентифікаційного номера. У Пенсійному фонді пояснюють це необхідністю пройти верифікацію.

Оформлення документів, скріншот: YouTube
Оформлення документів, скріншот: YouTube

У відповідь на це їй пояснили, що якщо відбулися зміни у документах, за якими мамі було призначено та виплачується пенсія, про це необхідно повідомити органи Пенсійного фонду (стаття 16 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування").

Популярні новини зараз
Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

"Відповідно до Положення про організацію прийому та обслуговування осіб, які звертаються до органів Пенсійного фонду України, для осіб з інвалідністю 1 групи для подання ними заяви організується виїзний прийом спеціалістів Пенсійного фонду", - йдеться у повідомленні.

Оформлення документів, скріншот: YouTube
Оформлення документів, скріншот: YouTube

Таким чином, під час прийому спеціаліст сканує оригінали документів (паспорт із позначкою про відмову від РНОКПП або довідку з Державної податкової служби).

Крім того, для подання документів можна скористатися засобами веб-порталу (portal.pfu.gov.ua) з використанням електронного підпису, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису.

Нагадаємо, мінятиметься щорічно: скільки стажу необхідно, щоб вийти на пенсію.

Раніше повідомлялося, субсидію можуть скасувати: маленька деталь, яка позбавить вас виплати.

Також, не встигнете – залишитеся без грошей: як підтвердити свої виплати.