Витрати на погашення боргів та добудову довгобудів "Київміськбуду" у сумі 2,28 мільярда гривень хочуть перевести на держбюджет. Про це повідомила депутат Київради Лілія Пашинна у колонці для "Економічної правди".

Тимчасова контрольна комісія Київради провела аналіз діяльності "Київміськбуду" протягом 2020-2023 років і ухвалила рішення повісити 2-мільярдний борг компанії на плечі киян.

Недобуд Київміськбуду. Фото: Youtube
Недобуд Київміськбуду. Фото: Youtube

"Члени ТКК загадковим чином не знайшли причини появи невиконаних зобов’язань на суму в 6,5 млрд, не зрозуміли, як борги виникли і чия неефективна робота до цього призвела. Але замість цього ухвалили рішення рекомендувати Київраді звернутись до уряду з вимогою щодо компенсації ПрАТ "ХК «Київміськбуд" сумарного запланованого збитку, пов’язаного із добудовою проєктів "Укрбуд" в сумі 2,28 мільярда гривень", - зазначила депутат.

Лілія Пашинна заявила, що це не перший прецедент, коли на когось іншого намагаються перекласти відповідальність президента "Київміськбуду" та членів наглядової ради компанії-забудовника.

Популярні новини зараз
Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Недобуд Київміськбуду. Фото: Youtube
Недобуд Київміськбуду. Фото: Youtube

Наприклад у квітні 2023 року "Київміськбуд" просив додатковий мільярд гривень на докапіталізацію Втім, прохання до Київради поспішно зникло з інфопростору, коли в мережі з'явилася інформація про розкішний спосіб життя президента "Київміськбуду" Ігоря Кушніра. Втім, дуже скоро на докапіталізацію вже знадобилося 2,28 мільярда гривень.

У свій час галасу наробила інформація, що глава Київміськбуду виїхав за кордон за довідкою про інвалідність, щоб піднятися на Еверест. "Президент «Київміськбуду» Ігор Кушнір зі своєю дружиною Оксаною у травні цього року піднялися на Еверест... От тільки як посадовцю вдалося виїхати через стан здоров‘я і підкорити таку вершину, яка дається не всім підготовленим здоровим людям – загадка", – йшлося у розслідуванні. Підйом на Еверест подружжю обійшовся у 150 000 доларів. Загалом від початку вторгнення Росії у лютому 2022 року Кушнір провів за кордоном 240 днів – 8 місяців або рівно половину часу від початку повномасштабного вторгнення.

За словами депутата "Київміськбуд" має активи, які у рази перевищують невиконані зобов'язання, тому є привід вважати, що проблема з компанією створена штучно.

Раніше портал Знай повідомляв, один із дорогих ЖК Києва "Варшавський+" йде під воду: мешканці б'ють на сполох і звинувачують забудовника.

Також наш портал інформував, 46 мільйонів на ремонт будинку замість підтримки армії: у Києві знову придумали, куди витратити кошти.

Крім того, ми писали, незаконні забудови Кличка можуть залишити киян без метро: ветеран назвав причину аварійності підземки.