У процесі відновлення роботи мобільного зв'язку від Київстару система формування електронних рецептів зазнає змін. Замість SMS-кодів на ліки пацієнти тепер зможуть отримати інформацію у паперовому вигляді у лікаря чи електронного формату.

З 15 грудня поточного року лікар зобов'язаний надати пацієнтові інформаційну довідку на папері чи електронному вигляді. Цей документ міститиме номер рецепту та його погашений код, який необхідно пред'явити в аптеці. МОЗ повідомляє, що лікар також може передати код через месенджери або по телефону.

Прийом у лікаря, скріншот: YouTube
Прийом у лікаря, скріншот: YouTube

Для тих, хто до 14 грудня отримав рецепт, але не отримав SMS, є можливість звернутися до лікаря з проханням про створення нової інформаційної довідки, яка містить необхідні дані.

Якщо попередньо вам було виписано е-рецепт, проте смс все ж таки вдалося отримати – не потрібні інші додаткові кроки.

Популярні новини зараз
Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

МОЗ зазначає, що ці зміни стосуються всіх програм, пов'язаних із отриманням ліків за електронними рецептами.

"Звертаємо вашу увагу: ці зміни – тимчасові та прийняті на період кризи і що стосуються користувачів усіх мобільних операторів. Після повноцінного відновлення зв'язку серед усіх абонентів мобільного оператора, смс-інформування пацієнтів про номер та код погашення е-рецепту буде відновлено"

Також наш портал інформував, памперси, ліки та цукерки: українським мамам пропонують безкоштовну допомогу, як отримати

Раніше ми писали про те, що все можна вирішити без гаджетів та Інтернету: в "Нафтогазі" дали важливу інструкцію

Як повідомляв Знай.ua, перерахунок пільг та субсидій: до українців звернулися з важливим оголошенням