Київрада виділила майже п'ять мільйонів на капітальний ремонт капітальний ремонт нежитлових приміщень у Солом’янському районі. З'ясувалось, що ціни на будівельні послуги значно вищі за ринкові.

Про це пишуть журналісти "Наші гроші".

У виданні йдеться про те, що у листопаді НП "Центр комунікації" Київради замовила в ТОВ "Будівельна фірма Інтерлюксбуд" капітальний ремонт нежитлових приміщень у Солом’янському районі майже за п'ять мільйонів гривень.

У перможця тендеру не було конкурентів, адже ніхто окрім ТОВ "Будівельна фірма Інтерлюксбуд" не подавав пропозиції.

Популярні новини зараз
Польша оголошує війну: "Іноді доводиться обирати" Мирний план Зеленського чи зникнення путіна? Астрологиня розповіла, як переможе Україна Якщо у квартирі встановлено бойлер: комунальники терміново попередили українців Українцям дозволили не платити військовий збір: кого омине
Показати ще

За виділені кошти, по вул. Волинській, буд. 17/28, до кінця 2023 року, підрядник має очистити приміщення від сміття та зробити ремонт стелі, стін, підлоги, каналізації, водопроводу, вхідної групи та покрівлі.

"Наші гроші" порахували, що для ремонту взяли суміш для улаштування підлоги Polimin СЦ-5 по 9,1 грн/кг (ціни з ПДВ), в той час як "Епіцентр" продає її по 6,8 грн/кг, тобто на 26% дешевше.

Окрім того, дорого закупили алюмінієві двері та кондиціонери.

Так, люмінієві дверні блоки порахували по 27 000 грн/кв. м, при цьому не вказавши жодних характеристик.

Зокрема, нещодавно "Обласне психіатрично-наркологічне медичне об’єднання" Київської придбало двері з алюмінію по 17 508 грн/кв. м, що на 35% дешевше.

А кондиціонери Cooper&Hunter CH-S24FTXLA2-NG врахували по 65 725 грн/шт., коли у офіційних дилерів, компанії "Профклімат" їх можна придбати по 50 840 грн/шт., що на 23% дешевше .

Як повідомляв "Знай.uа", ексголова Гостомелю украв понад 21 млн із бюджету на відновлення міста: мешканці залишилися з дірявими вікнами та стелями

Знай.ua писав, "Укргідроенерго" хоче витратити мільйон на обговорення гендерної рівності: марнотратство викликало шквал критики

Також, У Києві готові витратити мільйони на звичайну сіль - але "на благо