Святкування Різдва посідає зимові Святки, які відзначаються з передодня Різдва і до Водохреща.

У народі вважалося, що в цей час погань може трохи погуляти і побешкетувати, саме тому в святкові дні в ході були різного роду забави, в тому числі і ворожіння. Зазначимо, що церква не скривджує ворожіння.

Святвечір, кадр з відео
Святвечір, кадр з відео

Ворожіння на сірниках

Для цього ворожіння необхідно заздалегідь підготувати сірникову коробку і кілька сірників.

З боків коробка встановлюються по сірнику: одна – це дівчина, яка ворожить, інша – чоловік, який їй подобається. Сірники підпалюємо та чекаємо, поки вони повністю догорять. Якщо головки звернені один до одного – значить хлопець та дівчина будуть разом.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Ворожіння на характер нареченого та заміжжя

У миску або блюдце складаються різні предмети, які дівчата, що ворожать, по черзі повинні витягувати не дивлячись. Головна умова – предмети повинні чітко відображати рису характеру чи якість життя.

Наприклад, цукор - солодке життя, гарний поступливий характер нареченого, кільце - заміжжя, чарка - веселе життя, золоте кільце - багатство.

Ворожіння на Різдво вдома на обручці

Потрібно прив'язати до обручки нитку, довжиною від долоні до ліктя. Взяти за вільний кінець, щоб каблучка вільно висіла і ставити питання, наприклад: "Чи я буду багата? Чи куплю я машину. Приклади відповідей: паралельно тулубу хитається – ні; перпендикулярно – так; стоїть на місці – не визначено.

Ворожіння на Різдво на голках

Потрібно взяти товсту свічку та дві швейні голки, вушко кожної з них натерти воском. Також знадобиться склянка із чистою водою. Потрібно згасити світло в будинку, запалити свічку та поставити перед собою у склянку води. Взяти голки пальцями вістрям донизу і одночасно опустити їх у склянку. Поспостерігати за тим, яке становище зайняли голки.

Якщо голки швидко пішли на дно, то цього року виповниться твоє заповітне бажання. Якщо поєдналися – буде весілля. Опустилися на дно один навпроти одного – ти знайдеш кохання. Вістрям один до одного – буде суперниця. Розійшлися на дні – чекай на розлуку. Уколола палець - чекай освідчення в коханні.

Нагадаємо, чи можна відзначати Різдво 7 січня: священик ПЦУ уточнив, що молитва не буде зайвою.