З давніх-давен на Різдво проводили грошові ритуали, які залучали в будинок багатство і благополуччя.

Грошовий горщик

Напередодні Різдва потрібно купити новий глиняний горщик. На Святвечір його потрібно поставити на підвіконня і засипати землею. Навколо поставити три свічки. Увечері потрібно запалити свічки і водити кінчиком пальця по обідку горщика за годинниковою стрілкою, тричі вимовивши:

"Як дванадцять місяців дзвенять, так би дзвеніли і гриміли гаманці Раби Божої (ім'я). Як дванадцять разів півні кричать, так дванадцять зорь гроші зберігають і дванадцять разів про себе говорять: "Гроші - до грошей, гаманці - до гаманців, все моє при мені і всі гроші до мене.

Горщик повинен простояти на підвіконні ще 12 днів, при цьому щовечора потрібно запалювати свічки. На 12-й їм треба дати догоріти до кінця. Після цього в горщик потрібно посадити квіти і чекати на грошовий додаток.

Популярні новини зараз
Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Пиріг із монеткою

У Святвечір потрібно спекти пиріг, і покласти всередину тіста золоту монетку. Коли зберуться гості, потрібно винести пиріг та розрізати на рівні шматки, а потім роздати кожному по одному.

Той, кому трапляється монета, незабаром стане багатієм.

Заговорена монетка-талісман

У Свят-вечір кожен гість повинен з'їсти по три ложки куті, а потім узяти по одній монеті і покласти її під тарілку.

При цьому потрібно вимовити тричі коротку змову:

"Послужи моєму багатству, а мені вірним талісманом."

Після вечері монетку варто забрати та покласти до себе в гаманець. Її не можна витрачати, адже це спеціальний талісман на удачу та благополуччя.

Витратити монету можна лише напередодні наступного Різдва, після чого зробити собі новий талісман. І так робити треба щороку.

Нагадаємо, чи можна відзначати Різдво 7 січня: священик ПЦУ уточнив, що молитва не буде зайвою