Українським чоловікам у призовному віці загрожує процедура обов'язкової переідентифікації до ТЦК. Передбачається внести зміни до законодавства, що стосуються всіх чоловіків, включаючи тих, хто тимчасово перебуває за межами країни.

Про це повідомив член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Вадим Івченко.

Інтерв'ю Вадима Івченка / фото: скріншот Радіо Свобода
Інтерв'ю Вадима Івченка / фото: скріншот Радіо Свобода

Відмова від цієї процедури може призвести до закриття доступу до деяких послуг. Це означає, що чоловіки, які не набули переоблікового процесу, можуть зіткнутися з обмеженнями.

Одним із можливих результатів такого положення може стати відсутність надання консульських послуг. Це означає, що під час прострочення паспорта не буде можливості отримати новий документ. Наприклад, це може стати на заваді вчиненню консульських дій щодо оформлення довіреностей для суден в Україні, необхідних для вирішення питань з майном чи подарунків.

Популярні новини зараз
Пенсія збільшиться на 50%: українцям розповіли про лазівку у виплатах ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Чоловіки, які вчасно не вступили в облік, позбавляють себе можливості перевипустити картку, отримати доступ до зарахованих грошей або здійснити грошові перекази.

«Одна з них — ненадання консульських послуг, тобто якщо прострочений паспорт, ніхто новий не надасть... Блокування банківських карток», — розповів Івченко.

Також вам слід дізнатися про блокпоста, перевірку та тотальну мобілізацію: українцям пообіцяли безпрецедентні заходи

Крім того, Знай.ua повідомляв про субсидії під час війни: чи призначать допомогу, якщо особовий рахунок оформлено на іншу особу

Перш за наш портал писав про зарплати, соціальні виплати, податки та стаж: які зміни чекають українців у 2024 році