Частині українців доведеться подавати заяви на субсидії по-новому, інакше можна залишитись зовсім без них.

У наступному році для українців продовжиться виплата субсидій, не дивлячись на воєнний стан по всій країні. Але уряд змінив порядок надання субсидій на тверде паливо та вугілля під час опалювального сезону. Про це пише видання "На пенсії".

Субсидія на дрова і вугілля
Субсидія на дрова і вугілля

Міністерство соціальної політики, з огляду на рішення уряду, оприлюднило зміни у розмірі фінансової допомоги на придбання дров та вугілля для опалення та під час опалювального сезону.

Згідно зі змінами, субсидію будуть надавати лише у тому випадку, коли витрати на комунальні послуги становлять більше 15% від середньомісячного заробітку сім’ї. Зміни будуть діяти включно до закінчення воєнного стану та ще 1 місяць після його закінчення.

Популярні новини зараз
Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Кому потрібно подавати заяву повторно

За надання субсидій українцям відповідають органи Пенсійного фонду. Але для оформлення допомоги не обов’язково особисто йти у відповідні органи. Всі заявки можна подати у режимі онлайн. Та деякі українці мають повторно оформлювати заявку на субсидію, інакше її отримувати не будуть. Це ті громадяни, які раніше оформлювали припинення субсидії, а зараз хочуть нею скористатись у опалювальний сезон. Також це стосується тих, у кого відбулися зміни у складі зареєстрованих осіб, соціальному стані та інших обставинах.

Нагадаємо, портал Знай, інформував українцям обіцяють 30% знижки на комуналку в 2024 році: хто має реальні шанси

Раніше на порталі Знай повідомлялося, субсидія під час війни: чи призначать допомогу, якщо особовий рахунок оформлено на іншу особу

Також, наш портал інформував, зарплата, соціальні виплати, податки та стаж: які зміни чекають на українців в 2024 році