Напередодні нового року всі ми згадуємо сімейні традиції, які були у нас у дитинстві, адже хочеться зробити свято зустрічі нового року максимально затишним та веселим.

Так, до свого завершення наближається 2023 Кролика, який дав нам вже, власне, все, що міг з себе вичавити, тому варто починати думати, як же варто провести наступний рік. Символом Нового 2024 буде Зелений Дерев'яний Дракон. Також варто відзначити, що цей рік стане особливим, адже він буде високосним. Існує низка традицій та прикмет, яких варто дотримуватися у свято, про них ми докладніше та розповімо у цьому матеріалі.

2024 рік Зеленого Дерев'яного Дракона
2024 рік Зеленого Дерев'яного Дракона

Прикмети для зустрічі Нового 2024 року

Перше, чого потрібно дотримуватися, так це чистоти в будинку. Перед святом обов'язково потрібно зробити генеральне прибирання, необхідно зібрати і викинути весь мотлох, що скупчився. Не варто зберігати зламані запальнички, блокноти, в яких залишилося від сили пару чистих листів, заношений одяг, який вже кілька місяців лежить без потреби, та інший мотлох. Звільняючи свій будинок від старіння, ви дозволяєте новим ресурсам увійти у ваше життя, а якщо у вас все забито різною нісенітницею, то ресурсам просто нікуди подітися.

Прибирання будинку. Фото: скрін youtube
Прибирання будинку. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

До Нового року помиріться з тими, з ким у сварці. Якщо ви відчуваєте перед кимось провину, то знайдіть у собі сміливість і підіть на відверту розмову з цією людиною. Якщо ж хтось винен перед вами, то хочеться вірити, що в іншої людини знайдуться в собі сили на розмову і щирі вибачення. Якщо ви хочете, щоб рік був вдалим, то при розмові з тією людиною, з якою хочете налагодити стосунки необхідно, щоб усі сказані фрази були справді правдиві та щирі.

До Нового року слід роздати всі борги, також потрібно отримати назад усі кошти, віддані в позику. При чому рекомендується це зробити до 31 грудня, до того, як стемніє.

Зелений Дракон, символ 2024 року, фото з вільних джерел
Зелений Дракон, символ 2024 року, фото з вільних джерел

Вибираючи в чому бути на Новий рік, пам'ятайте, що хоча б один із елементів має бути новим. Якщо немає можливості повністю оновити своє святкове вбрання, то жінки та дівчата можуть використовувати нову білизну, а чоловіки можуть одягнути нову майку або навіть шкарпетки.

Зустріч Нового року вкрай не рекомендується проводити на самоті. Важливо проводити свято зі своєю родиною або в оточенні друзів.

Якщо напередодні Нового року ви переїжджаєте та зустрічатимете свято в новому будинку, то це також є доброю прикметою. Тільки треба пам'ятати, що будинок обов'язково потрібно буде прикрасити.

Також якщо ви зустрічаєте Новий рік в іншому місті, місце вашого святкування необхідно зробити максимально затишним і домашнім.

Перед святом слід звернути увагу на рушники, вважається, що вони також є символом особистого зросту. За старих часів були звичаї і на наведення ладу, також люди випрали рушники або набували нових, оскільки саме після прийняття ванни перше, що стосується нашого тіла, є рушники.

Кухонний рушник. Фото: скрін youtube
Кухонний рушник. Фото: скрін youtube

Прикмети святкового столу

Головна прикмета, пов'язана зі святковим столом, у тому, щоб він був! На столі має бути як мінімум сім страв, але вважається, що чим їх більше, тим краще, адже пишно накритий стіл новорічної ночі стане поштовхом так проводити й інші дні цього року.

Посуд, в якому ви подаватимете їжу гостям обов'язково має бути чистим і без найменших сколів. Якщо в будинку є посуд зі сколами або тріщинами його варто викинути ще до Нового року.

Щоб у сім'ї панувала гармонія, то ніжки столу необхідно перемотати стрічками. Так, як у святковий вечір може бути багато гостей за одним столом і кожен з них приходить зі своєю енергетикою, такий міні-ритуал слід зробити для того, щоб після відходу гостей залишилися тільки кращі спогади і гарний настрій.

У святкову ніч перша чарка і перший тост повинні бути саме за господиню Нового року, а потім уже за гостей, друзів та інші тости, що зібралися.

Новий рік, кадр з відео
Новий рік, кадр з відео

Фінансові прикмети

Якщо ви знаєте, що у вас уже старий і пошарпаний гаманець, то до початку Нового року зробіть собі подарунок і купіть гаманець. Тиждень перед Новим роком найнасиченіший, але в будь-який щільний графік можна вписати собі придбання гаманця.

Щоб рік був фінансово вдалим, перед початком свята потрібно запалити 7 зелених свічок, і вони залучать у ваш будинок енергію грошей.

У недоступне для очей місце необхідно покласти червоний грошовий мішечок або червону серветку, в яку потрібно загорнути кілька монет. Важливо, щоб цей мішечок чи серветка протягом усієї ночі пролежали у вибраному місці.

Початок Нового року важливо зустрічати з готівкою, чим більше купюра буде в кишені, тим краще.

Щоб залучити енергію грошей, то ваша ялинка має бути прикрашена монетками та купюрами.

Увечері перед святом не рекомендується помсти віником, таке потрібно робити в першій половині дня або ж за день до свята.

Увечері 31 грудня винесіть якийсь предмет за поріг будинку, а вранці занесіть назад, таким чином ви віддаєте данину минулого року та вітаєте новий. Винесений предмет можна сховати за ялинкою або за будь-якою іншою рослиною чи кущем.

Чого категорично неможна робити, щоб зберегти удачу, astro.clutch
Чого категорично неможна робити, щоб зберегти удачу, astro.clutch

Інші прикмети

Вважалося, що якщо незаміжня дівчина під час приготування святкової їжі порізалася, це говорить про те, що вона цього року піде під вінець.

Не рекомендується мити посуд відразу після свята, можна відчувати себе щасливою людиною та з не вимитим посудом! До того ж гарною прикметою буде залишений посуд після гостей на кілька годин, це буде добрий знак, щоб у Новому році до вас часто приходили гості з добрими звістками.

Викидати їжу зі святкового столу вважається поганою прикметою. Якщо у вас залишилося багато їжі, то можна її просто віддати сусідам, почастувати нужденних або нагодувати безпритульних тварин.

Чорний кіт, фото: Знай.ua
Чорний кіт, фото: Знай.ua

Лаятись у святкові дні означає подавати хибні надії та відганяти від себе гармонію та удачливість, так що лаятися категорично не можна.

Важливо, щоби перші привітання звучали від чоловіка, а потім уже від жінки та дітей.

Якщо у свято розіб'ється ялинкова іграшка, то це вважається доброю прикметою, оскільки звук кулі, що розбивається, допоможе відлякати злих духів від вашого будинку.

Перед святом купіть новий віник, перев'яжіть його червоною ниткою або стрічкою і це привабить ваше життя.

Під свою подушку необхідно покласти пелюстки троянд і гроші, а лягаючи відпочивати важливо загадати собі яке гарне та благополучне життя на вас чекає.

Діти, Новий рік, фото Знай.ua
Діти, Новий рік, фото Знай.ua

Нагадаємо, що 2024 - не рік Зеленого Дракона, а рік Темного Лося: кому з українців пощастить згідно з слов'янським гороскопом.

Раніше ми повідомляли про 5 способів загадати бажання на Новий 2024 рік, щоб напевно справдилося: готуйтеся вже зараз.