Щоб веселіше зустріти Новий рік, українці накривають на столи не тільки смачні страви, а й шампанське, а також інші напої "для дорослих". Скільки коштуватиме алкоголь на святковому столі, показують дані моніторингу порталу "Мінфін".

На прикладі трьох найпопулярніших напоїв розглянемо скільки приблизно обійдеться алкоголь на новорічні свята.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Горілка

Середня вартість горілки "Хлібний Дар Класична" зросла з 119,87 до 123,52 гривні за 0,5 літра. Знайти товар у супермаркетах можна за ціною від 116,10 до 133,96 гривні залежно від торгової мережі.

Ціни на горілку. Фото: скрін Мінфін
Ціни на горілку. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Вино

Вартість вина у грудні дещо збільшилася. Так, за популярне вино "Vardiani Піросмані" червоне доведеться в середньому викласти 99,80 гривні за 750 мл. Для порівняння минулого місяця напій продавався за 95,18 гривні за пляшку.

Ціни на вино. Фото: скрін Мінфін
Ціни на вино. Фото: скрін Мінфін

Шампанське

Шампанське – головний напій на новорічні свята, тому присутній на кожному столі. На прикладі мережі супермаркетів АТБ, можна побачити, що цінники на бюджетне шампанське коливаються від 101,60 до 167,90 гривні за пляшку. Також є дорожчі варіанти – від 200 і майже до 400 гривень за пляшку.

Ціни на шампанське. Фото: скрін www.atbmarket.com
Ціни на шампанське. Фото: скрін www.atbmarket.com

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, задоволення не з дешевих: скільки українцям потрібно витратити, щоб приготувати крабовий салат.

Також наш портал інформував, готуйтеся вивертати кишені: в Україні прогнозують подорожчання стратегічно важливого продукту.

Крім того, ми писали, про старі ціни на молочні продукти доведеться забути? Українців попередили про подорожчання найпопулярніших товарів.