Опинившись під завалами в результаті обстрілу, важливо зберігати спокій і пам'ятати, що екстрені служби вже прямують до вас. Це першочергова інформація, передана прес-службою ДСНС.

Коли у вас з'явиться така можливість, необхідно дати сигнали рятувальникам: кричати, свистіти, використовувати ліхтарик, стукати по батареях або трубах. Важливо уникати використання сірників або запальничок, щоб уникнути можливого вибуху.

Фото: ДСНС
Фото: ДСНС

Рятувальники щоразу влаштовують хвилину тиші для пошуку, тому обов'язково потрібно максимально голосно подавати сигнали. Якщо вас чують, рятувальники наближаються. Необхідно чекати на допомогу, даючи їм час пробитися через завали.

Також ви можете заздалегідь попередити, з якими видами травм ви зіткнулися в цей момент, щоб рятувальники знали, що робити.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Якщо вас ніхто не чує, важливо проаналізувати ситуацію:

  • Спробуйте звільнити руки та ноги, масажуючи ділянку вище затиснутої частини, щоб підтримати кровообіг.
  • Не переміщуйте важкі предмети, під якими ви перебуваєте, і не втручайтеся у структуру завалів довкола себе.
  • У разі вибору з-під завалів, проведіть огляд свого стану та надавайте першу допомогу оточуючим, якщо це можливо.

Дотримання цих важливих інструкцій може бути ключем до безпечного та ефективного виходу з такої критичної ситуації.

Знай.ua інформував про блекаут в Україні: рятувальники дали важливі рекомендації

Раніше стало відомо про те, що у будь-який момент рвоне: депутат Київради попередив про катастрофічну загрозу для столиці

Крім того, ми писали, ДСНС попередили про велику небезпеку: навіть не думайте це робити