На сьогоднішній день взаємодія з державними органами стала зручнішою завдяки веб-порталу Пенсійного фонду України, який надає широкий спектр онлайн-сервісів.

На вебпорталі можна знайти безліч корисних сервісів, повідомляє Пенсійний фонд.

Один із найбільш затребуваних – можливість призначення та перерахунку пенсії. Громадяни можуть подати заяву на призначення пенсії за різними категоріями або попросити перерахунок, якщо стали пенсіонерами.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Ще одна важлива функція – подання заяв на житлові субсидії або пільги, а також отримання електронних довідок про стаж, розмір пенсії та інші важливі дані. Ці довідки з QR-кодом є цифровою версією паперових документів.

Популярні новини зараз
Великі зміни на ринку землі в 2025 році: українці можуть втратити право власності Судний день розраховано: коли і чому людство може зникнути Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

Крім того, вебпортал надає можливість переказу виплат з пошти до банку, доступу до електронної трудової книги, заяви на страхові виплати та безліч інших сервісів як для фізичних осіб, так і для підприємців.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Крім того, ви можете скористатися такими сервісами:

  • Заяви про непрацездатність: подання заяв-розрахунків щодо сплати за довідками про непрацездатність.
  • Електронний кабінет нотаріуса: можливість роботи з даними через цей електронний кабінет.
  • Добровільні страхові внески: укладання договору про добровільну оплату страхових внесків на пенсійне страхування.
  • Пенсійний калькулятор: сервіс для розрахунку передбачуваної пенсії.

Для компаній, що управляють комунальними послугами, також існує електронний кабінет, який допомагає отримувати інформацію від Пенсійного фонду про встановлені тарифи та внески на житлово-комунальні послуги.

Зручність використання веб-порталу не обмежується лише комп'ютером. Додаток «Пенсійний фонд» дозволяє отримати доступ до електронних сервісів з мобільного пристрою, що спрощує процес взаємодії з органами пенсійного забезпечення.