Державна податкова служба повідомила, що навіть, якщо ви продаєте товари в інтернеті, це не звільняє від сплати податків.

Як відомо, в Україні заборонена підприємницька діяльність без реєстрації особи, як суб’єкта господарювання. Але часто на інтернет-майданчиках, таких як ОЛХ, можна зустріти продавців, які пропонують свої послуги чи товари громадянам. Податкова служба про це знає, тому і розповіла, як шукають порушників на таких платформах.

Скрін, відео YouTube шахраї ОЛХ
Скрін, відео YouTube шахраї ОЛХ

Співробітниками ДПС у Миколаївській області під час чергової перевірки суб’єкта господарювання було виявлено ряд порушень. Продавець через платформу продавав підакцизні товари, не використовуючи для цього РРО. Цими товарами були іноземні мопеди. Окрім того, він не вів облік товарних запасів, загальна сума яких склала понад 250 тисяч гривень. Таким чином, продавець порушив 2 пункти Закону №265. Тому, цей громадянин був притягнутий до відповідальності та отримав штраф у вигляді 250 тисяч гривень.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Потужно обстрілюватимуть Україну: астролог вказала, які міста чекає найбільша небезпека Молодь у Києві запитали, як вони готуються до війни: відповіді, подекуди, шокують Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити
Показати ще

ДПС попереджає, що особам, які займаються торгівлею варто в обов’язковому порядку реєструвати себе як суб’єкт господарювання. Неодноразово юристи пояснювали, що це законно, і здійснювати продажі без реєстрації ФОП заборонено, інакше будуть накладені санкції у вигляді штрафу.

Нагадаємо, портал Знай, інформував, податківці контролюватимуть банківські карти: що відомо

Раніше на порталі Знай повідомлялося, податок на перекази: українцям розʼяснили важливе питання

Також, наш портал інформував, Гетманцев вимагає податок з Pornhub, поки моделей судять за оголені груди