За народними традиціями ворожити можна майже будь-яке велике релігійне свято (церкуов так не вважає). Ось тільки треба одразу попередити, що у Водохреща намагатись передбачити свою долю суворо заборонено.

Вважається, що так ви тільки зробите все набагато гіршим. Але якщо вас подібне не лякає, ми вирішили розповісти вам, як ворожити на Водохреща.

Як ворожити на Водохреща: найкращі способи

Ворожіння на віщий сон

Перед тим, як лягти спати, треба сказати “Святий Самсоне, покажи святковий сон...“. І перед тим, як заснути, потрібно думати саме про те, що б ви хотіли дізнатися, інакше нічого не вийде. Наприклад, про сім'ю, або роботу. Ну і в народі вважається, що в Хрещення Господнє вам обов'язково насниться пророчий сон.

Ворожіння на гроші

Для того, щоб дізнатися, який у вас буде достаток наступного року, на Хрещення Господнє брали три тарілки та монету. Далі потрібно було сховати монету під одним із посудин, але так, щоб ви не знали під яким саме. Ну й надалі все, як у вуличній лотереї. Якщо ви вгадаєте, де саме лежить монета, знати наступного року у вас буде дуже багато грошей.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Ворожіння на заміжжя

Для такого ворожіння на Хрещення Господнє треба було взяти шапку, шматочок хліба та дощечку. Це все складали в одну велику ємність і ретельно заважали. Після цього із заплющеними очима потрібно було тричі прокрутити тазик і швидко витягти те, що перше потрапить під руку. Якщо це головний убір – заміжжя цього року, хліб – ще рік будеш у дівчатах ходити, дерево – якась неприємна подія у сім'ї чи у родичів станеться – хвороба чи смерть.

Ворожіння на нареченого

Тут дівчатам у Водохреща допомагали звичайні стоянки. Раніше дівчата вважали на планках паркану: Багатий, бідний, вдівець, неодружений. І останній був відповіддю. Зараз же можна робити це припаркованими машинами.

Нагадаємо, що після цих слів ви будете під надійним захистом Господа: маловідома молитва, яку варто знати.