Незабаром буде Водохреща Господнє, а це означає, що величезна кількість людей поїде до найближчого ополонки, щоб купатися там.

Адже за церковними канонами так можна вилікуватися від хвороб і захиститися від них у майбутньому. Хоча здоровий глузд підказує, що все не так просто. Тому ми вирішили розповісти вам, які найпоширеніші помилки при купанні в ополонці і як їх уникнути.

Помилки при купанні в ополонці і як їх уникнути

Пирнати треба не з головою.

Це не зовсім так. Якщо ви вже зважилися купатися в ополонці, то купайтеся повністю. Інакше ви можете спровокувати різкий перепад температури між головою та тілом, а це може спричинити величезні проблеми з судинами.

Їсти можна лише дієтичні продукти.

У настільки холодній воді вашому організму потрібно багато енергії. А від дієтичних хлібців ви її явно не отримаєте. Хороший приплив енергії для організму напередодні купання можуть дати сало з чорним хлібом, горіхи, кураги та родзинки.

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Перед тим, як зануритися у воду, потрібно поплескувати себе по тілу.

Говорять, що це допоможе розігріти тіло. Але краще зробити нормальну зарядку. А поплескування на морозі можуть сильно пошкодити дрібні судини.

Випити для хоробрості і щоб зігрітися

Навряд чи хтось радить це робити, але деякі примудряються перед тим, як купатися в ополонці добряче випити. Якщо ви робитимете це перед купанням, то вам загрожує лише переохолодження. Адже алкоголь розширює судини і це дає уявне відчуття тепла, але воно дуже швидко пройде і ваші судини не встигнуть прийти до ладу.

Ну й найголовніше. Перед тим, як купатися в ополонці, потрібно порадитися з лікарем, який, знаючи ваш стан здоров'я, може сказати, можна вам це робити, чи ні. Так само відразу варто зазначити, що дітям, молодшим 6 років, це категорично заборонено.

Нагадаємо, що після цих слів ви будете під надійним захистом Господа: маловідома молитва, яку стоїть знати.