Про це він розповів в інтервʼю Геннадію Кірії на каналі my.ua.

Як зазначає гість програми, за різними даними, від 6 до 10 мільйонів українців виїхали у Європу і в інші країни, тому зараз там відкриваються православні парафії. За словами священика, вони не будують там нові храми, це надто затратно, але орендують приміщення у католиків, протестантів і організовують там парафії.

«Або у пристосованих приміщеннях на першому поверсі у будинках. Допустимо, в Іспанії, там є таке, що у багатоповерхівках перший поверх є суспільним, бізнес і тому подібне, просто можна робити будь-які речі. Знімаємо різні приміщення, але ми гуртуємо людей. Тому таких є багато, у нас на сайті церкви можна знайти адреси цих парафій, у нас зараз активно розвивається ця місія», - розповідає Отець Микола (Данилевич).

За його словами, прихожан УПЦ у Європі дуже багато, точну кількість ніхто не скаже, але саме тому так легко зараз вдається відкривати ці громади. Як зазначає священик, українці звикли тут ходити у свої храми, звикли вести православне духовне життя, коли вони виїхали, їм цього стало не вистачати, вони просять дати їм отця і організувати парафію.

«Вони організовуються, і це дуже радісно, приємно, це стає частинкою України там. Парафія закордоном – це сім’я, це велика сім’я. 30 людей, 50, 70, 100, 200, 300 – це велика сім’я. Це місце зустрічі, це місце пошуку роботи, навіть збираємося поспівати українських пісень, крім того, що молимося, сповідаємося, ведемо духовне життя», - пояснює Отець Микола (Данилевич).

Популярні новини зараз
На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку Збільшили штрафи за неявку до ТЦК: скільки треба витягти з заначки З 1 жовтня платіжки за світло зміняться
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Карасьов пояснив, що у світі сьогодні перестверджується культ насильства, міжнародні інституції не працюють, на перший план виступає сила.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, яка зброя нам потрібна , аби мати змогу змінити ситуацію на фронті у 2024 році.