Українці можуть претендувати на компенсацію, якщо помітили у конфорках газ низької якості. Про це йдеться в повідомленні на офіційній facebook-сторінці компанії "Нафтогаз".

Якість газу визначає його теплота згоряння – не менше 7600 ккал/м3. У разі низької тепловіддачі газу, споживачі можуть претендувати на компенсацію від оператора газорозподільної мережі.

Газова плита. Фото: скрін youtube
Газова плита. Фото: скрін youtube

"Слід зауважити, що відповідальність за якість несе компанія, якій споживачі сплачують кошти за доставку газу — тобто обл- або міськгаз. Тож, в разі виникнення сумнівів щодо калорійності згорання газу, споживач має право звернутися з відповідною заявою до свого постачальника", - йдеться у повідомленні.

Якщо невідповідність якості газу буде підтверджена, то оператор ГРМ має провести перерахунок та виплатити компенсацію. Для перевірки блакитного палива можна залучити незалежну хіміко-аналітичну лабораторію.

Популярні новини зараз
Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

Водночас у "Нафтогазі" нагадують, що погана тепловіддача згоряння газу може бути пов'язана безпосередньо з тим, що плита давно не обслуговувалась і потребує чищення або якщо в приміщенні мало кисню.

Раніше портал Знай повідомляв, переплата за доставку газу: українцям показали, як повернути гроші.

Також наш портал інформував, показники передають вчасно, а зайві нарахування з'являються: газовики вказали на дві важливі деталі.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, платити за зайві нарахування не доведеться: газовики підказали кілька простих правил.