В Україні продовжується військовий стан, а також загальна мобілізація. Військовозобов'язані чоловіки іноді вигадують різноманітні способи, щоб уникнути мобілізації. Так, на Львівщині до випробувального терміну позбавлення волі засудили далекобійника, який намагався вивезти свого сина за кордон, щоб його не мобілізували до армії.

Про це стало відомо завдяки інформації із вироку Жовківського районного суду Львівської області.

Фура, фото: Патрульна поліція
Фура, фото: Патрульна поліція

За даними суду, підозрюваний мав право безперешкодного виїзду за кордон як водій, який здійснює міжнародні вантажні перевезення. Він у жовтні 2023 року хотів вивезти за кордон свого сина, щоб того не мобілізували до армії.

"Схованка" дольнобійника з 21-річним сином, фото: ДПСУ
"Схованка" дольнобійника з 21-річним сином, фото: ДПСУ

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Підозрюваний сховав сина у своєму спальному мішку і попрямував до пункту пропуску "Рава-Руська – Хребенне". Там під час огляду прикордонники виявили ухиліста.

На суді підозрюваний вину визнав та розкаявся. Він повідомив, що справді хотів вивезти сина за кордон, щоб того мобілізували до армії.

Суд визнав чоловіка винним за ч. 1 ст. 332 КК України та засудив до 3 років позбавлення волі, замінивши реальний термін на рік випробувального. Цей вирок можна оскаржити до апеляційного суду.

Нагадаємо, бізнесмен втік від порядку денного до Карпат, але від в'язниці санаторій його не врятував: "Він захворів...".

Раніше повідомлялося, новий закон про мобілізацію можуть сильно змінити: чого чекати.

Також, "Мобілізаційний" збір із зарплат українців: кого може торкнутися такий платіж.