У ПФУ зробили важливу заяву щодо продовження пільг на комуналку

Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які уважно стежать за своїми платіжками з комуналки, є дуже важлива інформація від фахівців Пенсійного фонду України.

Справа в тому, що деякі громадяни ще не знають, що потрібно робити, коли закінчується термін дії посвідчення інвалідності. Також важливо знати, як така ситуація може вплинути на надання пільг.

Про це стало відомо завдяки відповіді фахівців Пенсійного фонду України на запитання своїх клієнтів у Facebook.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові" Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Енергетики дали пораду для зменшення рахунків за світло: простий спосіб заощадити гроші

Платежі за електроенергію можуть не так сильно бити по сімейному бюджету, якщо дотримуватись кількох простих рекомендацій. Як заощадити гроші, розповіли фахівці "Закарпаттяобленерго".

Після торішнього літнього підвищення цін на світ українці отримують лякаючі платіжки. Особливо важко тим, хто опалює будинки за допомогою електроенергії. Утім, у споживачів все ще залишається не один спосіб заощадити.

Українці звикли вирішувати більшість побутових завдань за допомогою техніки. Навіть елементарне прибирання в будинку за допомогою пилососа в місячному еквіваленті може вилізти в суттєву суму платіжки.

Українці без світла, скріншот: YouTube
Українці без світла, скріншот: YouTube

Чи не хочеш в окоп? Українцям запропонували відстрочку, але доведеться попітніти

В Україні триває військовий стан та загальна мобілізація. У цей час будь-який чоловік військовозобов'язаного віку може отримати повістку і згодом бути мобілізованим. Проте мешканцям Івано-Франківської області запропонували альтернативу, чоловіків закликають допомогти з будівництвом фортифікаційних споруд на Донеччині.

За це їм пропонують пристойну заробітну плату та відстрочку від мобілізації.

Про це розповів заступник голови Івано-Франківської ОВС Вадим Созонік.

Фортифікаційні споруди, скріншот: YouTube
Фортифікаційні споруди, скріншот: YouTube

Чоловіки в Україні зіткнулися із проблемою – ніхто не чекав, але на роботу не візьмуть

Повномасштабна війна спричинила глибокі зміни на ринку праці України. З одного боку, багато чоловіків було мобілізовано до лав ЗСУ або втекло. З іншого боку, багато роботодавців почали негласно дискримінувати чоловіків при прийомі на роботу.

Опитування серед керівників компаній показало, що 79% з них побоюються брати на роботу ветеранів через ризики поганого психоемоційного стану таких працівників. Ще 25% менеджерів взагалі вважають, що колишні військові можуть мати якусь залежність.

Серед ветеранів зараз спостерігається більший попит на відкриття власної справи, ніж серед пересічних громадян. Багато колишніх бійців просто не бачать іншого виходу реалізувати себе в умовах тотальної дискримінації на офіційному ринку праці.

робота в офісі, скріншот з відео
робота в офісі, скріншот з відео

Цілому місту виставили повторний рахунок після звільнення: українці у відчаї через шалені борги

Державні заходи зі збору боргів за електроенергію в Україні набули несподіваного обігу, коли стало відомо, що в одному з українських міст мешканцям виставили повторний семимісячний рахунок за світло.

Сьогоднішня невизначеність у тому, кого позбавлятиме електрики через борг, а хто матиме право на пільги та списання, призводить до частих неправомірних нарахувань сум. Це створює додаткові проблеми для мешканців міст. Про це розповів у своєму Facebook Олег Попенко.

Прикладом став випадок у Куп'янську, де мешканці, які перебували в період тимчасової окупації, були зобов'язані оплачувати електроенергію окупаційній владі.

Попередження про борг за комуналку. Фото: скрін youtube
Попередження про борг за комуналку. Фото: скрін youtube