Для наших читачів, котрі вже втомилися від роботи, з'явилися дуже приємні новини.

Відомо, що у 2024 році Великдень випадає на 5 травня, а Великий піст пройде з 18 березня по 4 травня.

Пропонуємо нашим читачам дізнатися, коли у 2024 році буде Масляна, та які існують традиції на цей період.

Масляна, скріншот: YouTube
Масляна, скріншот: YouTube

Масляна 2024 року почнеться з понеділка, 11 березня і закінчиться в неділю, 17 березня. 18 березня розпочнеться Великий піст.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Свято Масляниці дуже давнє і традиції з'явилися ще до християнства. Частково обряди збереглися ще з часів давніх слов'ян та язичницьких традицій. Тому Масляну багато людей святом не вважають.

На Масляну гуляють усі сім днів і щодня має свою назву та традиції. Найважливіша традиція – млинці. Їх печуть у великій кількості, роблять з різними начинками та пригощають гостей, друзів та рідних.

Масляна, скріншот: Youtube
Масляна, скріншот: Youtube

Також на Масляну проходять народні гуляння, вечірні посиденьки, сватання, знайомство з батьками обранця чи обраниці. Вважається, що чим веселіше відсвяткуєш Масляну – тим багатшим і насиченішим буде весь наступний рік.

На вулицях влаштовують масові заходи з конкурсами, іграми та забавами. Зазвичай, там змагаються молоді люди. Також Масляну за старих часів використовували для того, щоб примирити і налагодити стосунки в сім'ї, подружитися з рідними свого чоловіка чи дружини.

Останній день Масляної – Прощена неділя. Цього дня слов'яни спалювали опудало Масляної, яка символізувала зиму. Цього дня прощаються із зимою та зустрічають весну.

Млинці, Масляна, фото: Знай.ua
Млинці, Масляна, фото: Знай.ua

Нагадаємо про 2 молитви, щоб ваш Ангел-Хранитель вас почув: для захисту та здоров'я .

Раніше ми повідомляли, що ця молитва вбереже ваших дітей, де б вони не були: "Твоя любов, Господи, ніколи не минає".

Також не зайвими будуть ажурні млинці на молоці, які завжди виходять: готуємося до Масляної вже зараз .