Малозабезпечена сім’я – родина, сукупний дохід якої менший ніж прожитковий мінімум для кожного члена родини.

У січні 2024 року прожитковий мінімум зріс, що призвело до збільшення деяких виплат. До них відноситься і допомога малозабезпеченим сім’ям. Про те як її отримати, розповіли в виданні "На пенсії".

Грошова допомога. Фото: скрін youtube
Грошова допомога. Фото: скрін youtube

Для того, щоб її отримати, потрібно відповідати деяким умовам, які прописуються у бюджеті кожного року.

Критерії для надання допомоги

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Родини, які мають дуже маленький дохід можуть розраховувати на допомогу від держави. Така допомога призначається на 6 місяців і виплачується кожного місяця. Якщо за півроку фінансовий стан не зазнав позитивних змін, то заявку можна подавати повторно. Щоб підтвердити своє право на отримання виплат, сім’я має подати поновлену декларацію про доходи та майно.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Якщо особа одинока та малозабезпечена, то така допомога може призначатись навіть довічно, якщо для цього є відповідні підстави. Це особи, які досягли 65-річного віку та не мають права на пенсію, або є мають групу інвалідності.

Розмір допомоги для малозабезпеченої сім’ї може бути різним. Він розраховується виходячи з різниці між прожитковим мінімумом та сукупним доходом родини.

Батьки з дітьми / фото: Знай.ua
Батьки з дітьми / фото: Знай.ua

Щоб отримати допомогу варто звернутись до місцевого органу соціального захисту населення. Для отримання підстав виплат, варто подати декларацію про доходи та майновий стан родини.

Нагадаємо, портал Знай, інформував, більше 10 тис грн на кожного: частині українців допоможуть грошима

Раніше на порталі Знай повідомлялося, пенсія, інвалідність та далеко від дому: українцям підказали, як пройти найскладніші етапи "ідентифікації"

Також, наш портал інформував, безпритульних українців "переселяють" до Європи – чому це відбувається