Хто отримає повторні повістки: українці дізналися про нюанс мобілізації

В Україні триває війна і через втрати, також триває й мобілізація. Тому для тих, хто відмовився з першого разу, мобілізуватися повістка може прийти вдруге.

Військовозобов'язаний може вдруге отримати повістку до військкомату. Про це розповів юрист Ростислав Кравець для Фактів ICTV.

Юрист зазначає, що в Україні практикується повторне вручення повісток. Наприклад, його можуть надіслати людині, яка за певних обставин повістку не отримала або не з'явилася у військкомат у призначений час.

Вручення повістки, скріншот: YouTube
Вручення повістки, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Пенсіонерам виплачуватимуть дві пенсії одночасно

Українські пенсіонери можуть отримувати не лише пенсію за віком чи вислугою років. Крім цього, громадяни похилого віку можуть отримати і додаткові виплати.

Йдеться про благодійну пенсію, виплата якої залежить від меценатів. Про те, хто може отримати і за яких умов, розповіли у ПФУ.

Благодійні пожертвування для пенсіонерів стали доступними з 2023 року. Механізм виплати такий: меценат сплачує певну суму на окремий рахунок ПФУ. Після цього внесок поділяється на дві частини: конкретному пенсіонеру та виплати українцям, які отримують найменшу пенсію. Це відбуватиметься у відсотковому відношенні.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Хотів по-тихому втекти за кордон: в Одесі затримали Романа Гринкевича

Сина скандального бізнесмена, який обкрадав бійців ЗСУ, Романа Гринкевича було затримано в Одесі при спробі перетнути кордон.

Про це під час брифінгу заявив Генеральний прокурор Андрій Костін.

Вказується, що вранці 22 січня в Одесі о 6:50 ранку при спробі виїзду за кордон України затримали п'ятого учасника злочинної організації, яка поставила для ЗСУ неякісний одяг на 1 мільярд гривень.

Роман Гринкевич. Фото Telegram
Роман Гринкевич. Фото Telegram

Переплачували цілий рік: українцям встановили завищені тарифи на воду

Українці понад рік переплачували за водопостачання через завищений тариф. Це випливає з інформації від Антимонопольного комітету України, повідомляє портал dumka.

На Харківщині понад рік діяли завищені тарифи на холодну воду. За комунальну послугу переплачували у Кегичівській громаді.

За даними Антимонопольного комітету, до тарифу на централізоване водопостачання всупереч чинному законодавству були включені витрати на періодичну перевірку лічильників. Неправомірний тариф діяв із лютого 2020 року до кінця березня 2021 року.

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube
Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

Через котеджні містечка Ігоря Мазепи Київ та область могли піти під воду: слідчий розповів шокуючі подробиці

Забудова котеджних містечок на території Київської ГЕС може спричинити техногенну катастрофу. Саме тому це забороняється законом, проте окремим бізнесменам байдуже якісь правила та заборони.

Про це повідомив директор ДБР Олексій Сухачов.

Нещодавно на кордоні затримали бізнесмена Ігоря Мазепу, якого звинувачують у будівництві котеджного містечка Goodlife Park під Києвом, у Вишгородському районі.

Ігор Мазепа, фото з відкритих джерел
Ігор Мазепа, фото з відкритих джерел