Меру міста заїхали просто в обличчя: керівник військової адміністрації не дотримав емоцій

19 січня на Сумщині мер міста та начальник РВА влаштували бійку. Мер був проти того, щоб батьки загиблого захисника встановили на Алеї Слави квітковий вазон.

За словами голови Роменського РВА Ващенка, конфлікт спалахнув через те, що мер Олег Стогній не дозволяв встановити на місці пам'яті нашого захисника вазон для квітів.

Мер заявив, що будівництво проходить без дозволу міської ради і почав ображати та штовхати батьків загиблих захисників і повалив одну із жінок на землю.

Конфлікт на Сумщині. Фото Telegram
Конфлікт на Сумщині. Фото Telegram

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

За що банк блокує рахунок або накладе штраф: читайте уважно та будьте обережні

Останнім часом українці все частіше мають проблеми з тим, що їхні банківські рахунки блокують без виразних пояснень. Іноді навіть клієнти самі не розуміють, що зробили не так, адже банк залишається на мовчазній ноті.

За словами банківських представників, вся справа у посиленні заходів щодо фінансового моніторингу. Банки, щоб уникнути штрафів, змушені суворо перевіряти своїх клієнтів.

Фінансовий аналітик Роман Корнілюк зазначає, що це пов'язано із глобальними трендами, посиленням ролі держави в економіці та запитами суспільства на прозорість.

Банківська картка. Фото: Youtube
Банківська картка. Фото: Youtube

Ухилистам готують рекордні штрафи: про які суми йдеться

Наприкінці 2023 року Кабінет міністрів України вніс законопроект №10379, пропонуючи суттєво посилити покарання тим, хто ухиляється від військового обліку та мобілізації. Нові зміни стосуються не лише розмірів штрафів, а й запроваджують суворіші заходи впливу на громадян.

Один із ключових моментів законопроекту – це можливість затримувати чоловіків у особливий період, які порушують законодавство та мобілізаційні заходи.

У разі вчинення правопорушень в умовах особливого періоду розміри штрафів для громадян та посадових осіб значно збільшуються, аж до 204 тисяч гривень. Законопроект також передбачає можливість вважати кримінальним правопорушенням відмову від проходження ВЛК.

СБУ розрили схему ухилянтів. Фото СБУ
СБУ розрили схему ухилянтів. Фото СБУ

Максим Жорін пояснив, чому депутатів слід відправити у окопи: "Шоу для слаборозвинених"

Колишній командир полку "Азов" та заступник командира 3-ї окремої штурмової бригади майор ЗСУ Максим Жорін "Мосе" зазначає, що депутати та публічні люди мають мобілізуватися і таким чином мотивувати українців до захисту своєї Батьківщини.

Про це він заявив в інтерв'ю журналістці Фактів ICTV Крістіні Гавріш.

"Щоб надихнути суспільство, було б правильно, щоб до армії пішли ті, хто вважає себе умовною елітою. Я далеко не всіх їх такими вважаю, але вони так собі накрутили і вважають себе такими. Публічні люди, відомі народні депутати, не народні депутати, всі ті, кого люди бачать перед собою, вони могли піти в армію за приклад або щоб пішли їхні діти, – зазначає військовий.

Максим Жорін. Фото скріншот Youtube
Максим Жорін. Фото скріншот Youtube

Зрадник назавжди закрив дорогу додому: продюсер продався за російський паспорт

Відомий продюсер Юрій Бардаш, який народився в Україні, заради кривавих рублів відмовився від своєї Батьківщини і отримав російське громадянство.

Зрадник похвалився новим паспортом на тлі портрета Путіна.

"Я дістаю із широких штанин", - коротко підписав зрадник.

Раніше зрадник розповідав, що на зміну громадянству його благословив якийсь владика Тихін.

Юрій Бардаш, скріншот: Youtube
Юрій Бардаш, скріншот: Youtube