Уряд ухвалив рішення щодо продовження виплат на проживання для внутрішньо переміщених українців. Що потрібно зробити з 1 лютого, щоб не втратити допомогу, розповіли у пресслужбі Мінсоцполітики.

До 1 березня буде автоматично продовжено виплати для тих ВПО, хто отримає допомогу до 1 лютого 2024 року. Вже з початку весни значну кількість переселенців зможуть претендувати на додаткове продовження фіндопомоги – на 6 місяців. Однак для цього доведеться подати нову заяву.

Допомога переселенцям, скріншот з відео
Допомога переселенцям, скріншот з відео

"Значна кількість ВПО також зможе отримати продовження виплат ще на 6 міс. після подання нової заяви на виплату допомоги. Звертатися по перепризначення допомоги родини можуть вже з 1 лютого", - йдеться у повідомленні.

Головна умова продовження виплат ще на 6 місяців – дохід сім'ї не повинен перевищувати 9444 гривень на одну особу.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Крім того, у Мінсоцполітики попередили, що виплати грошової допомоги можуть припинити, якщо в сім'ї є безробітні люди, які не намагаються знайти роботу. Таким людям необхідно стати на облік до центру зайнятості.

Раніше портал Знай повідомляв, чи знайдуть гроші на виживання українцям: у Мінсоцполітики зробили важливу заяву.

Також наш портал інформував, якщо грошей не вистачає: українцям, які опинилися у скрутному становищі, виплатять фінансову допомогу.

Крім того, ми писали, по 6600 та 3600 грн на дитину та дорослу: хто має право на додаткові виплати.