Українські біженці одержують фінансову підтримку від країн ЄС, де знайшли тимчасовий притулок. Однак таку гуманітарну допомогу слід спрямовувати через бюджет України – вважає президент Зеленський.

В інтерв'ю німецькому телеканалу він зазначив, що коли уряди європейських держав допомагають вимушеним переселенцям з України, то часто виходить подвійне фінансування, бо такі люди отримують виплати, зокрема й на Батьківщині.

Біженці. Фото: скрін youtube
Біженці. Фото: скрін youtube

"Ми дякуємо за те, що ви підтримуєте наших громадян. Але буває так, що ця людина отримує підтримку і від вас, і від нас", - заявляє глава держави.

Така система дозволила уникнути дублювання та нецільового використання грошей. Кошти надходили б в Україну офіційно, а розподілялися централізовано на потреби конкретних внутрішньо переміщених осіб та сімей біженців.

Популярні новини зараз
Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Це також матиме позитивний ефект для України, додатково підтримуючи державний бюджет в умовах війни, оскільки гроші витрачатимуться у наших супермаркетах, у наших магазинах, звідки поповнюватиметься скарбниця. Адже кожна гривня допомоги зміцнюватиме фінансову стабільність країни за допомогою податків.

Біженці. Фото скрін з Youtube
Біженці. Фото скрін з Youtube

Чи погодиться Німеччина та інші європейські держави на такий крок – невідомо.

Нагадаємо, подвійне громадянство ухилистам не допоможе: у Зеленського пояснили, у чому суть

Як повідомляв "Знай.ua", для українських біженців готують масштабні зміни: в якій країні створять жорсткі умови

Знай.ua писав, українка вбила німця за те, що хотів вигнати її зі своєї квартири