Житлова субсидія - це допомога від держави, яка покриває частину витрат на комуналку. Отримувати виплату можуть родини з невеликим доходом.

В 2023 - 2024 році, в Україні проводять експериментальний проєкт з підтримки населення. Він полягає в тому, щоб надати додаткову підтримку українцям в покупці твердого пічного палива. Ця допомога не пов'язана з житловою субсидією. Але чи може отримувач виплати (субсидії) отримати й цю допомогу? На це питання відповіли в Пенсійному фонді України.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

До фахівців звернулася родина, яка отримала субсидію на початку 2024 року. Але тепер вони хочуть отримати й кошти на придбання твердого пічного побутового палива, оскільки живуть в приватному будинку та використовують пічне опалення.

Відповідь ПФУ

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Проєкт, який забезпечує додаткову підтримку на оплату палива, діє протягом опалювального сезону 2023-2024 року (з 30 жовтня до 30 квітня).

Тому, якщо домогосподарству призначили житлову субсидію і українці надали згоду на передачу персональних даних, то їм можуть надати і додаткову підтримку.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Але потрібно врахувати, що отримати допомогу на придбання твердого палива можна лише один раз протягом дії експериментального проєкту.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, пенсіонери можуть втратити виплати у 2024 році: хто залишиться без копійки у кишені

Раніше портал Знай інформував, перейде громаді? Українці можуть залишитись без земельного паю, якщо не перевірять цей документ

Також наш портал повідомляв, по 500 гривень щомісяця: хто з українців отримає компенсацію на оплату комуналки