В Україні триває війна та загальна мобілізація під час дії якої кожному військовозобов'язаному чоловіку може бути видана повістка. За порушення правил військового обліку, працівники ТЦК та СП карають українців штрафами, однак вони далеко не завжди ж справедливими.

Українському адвокату Роману Сімутіну вдалося кардинально змінити судову практику у справі, яка стосується поновлення данних військовозобов'язаних у ТЦК та СП.

Візит до ТЦК, фото: Unian
Візит до ТЦК, фото: Unian

Про це він розповів на своєму Youtube-каналі.

Фахівець розповідає, що його клієнту виписали штраф за те, щоо він вчасно не оновив свої дані у ТЦК та СП.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Стосується всіх власників газових лічильників: "Газмережі" терміново попередили споживачів Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Сміутін оскаржив постанову військкомату та вказав про те, що розгляд справи відбувся без його відома, а тому він не зміг бути присутнім і надати пояснення.

Адвокат пояснив, що постанова Кабміну від 30.12.2022 року №1487, дійсно зобов'язує повідомляти військкомат про зміну місця проживання яи сімейного стану, однак вона передбачає покарання, якщо ви не поновлювали облікові дані впродовж 5 років.

Співробітники ТЦК, скріншот: YouTube
Співробітники ТЦК, скріншот: YouTube

Клієнту Сімутіна виписали штраф 3 серпня 2023 року, тобто через вісім місяців з моменту прийняття постанови, а тому п’ятирічний строк для звірки персональних даних ще не настав і по суті чоловік не винен.

"Винести постанову щодо мого клієнта ТЦК міг лише у далекому майбутньому — 2029 року. Махлювання? Ні, суто закон та процедури та вивіряний технічний "нокаут"", — додає юрист.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, двері не виб'ють, але змін багато: як в Україні посилюватимуть мобілізацію

Раніше портал Знай інформував, чоловікам пропонують застрахувати себе від "бусів" і повісток

Також наш портал повідомляв, українець пішов до "Свідків Єгови", намагаючись урятуватися від мобілізації, але його знайшли