Українцям не буде зайвим перевірити свої старі скарбнички чи гаманці, в яких могли завалятися старі монети. За деякі українські копійки колекціонери готові віддати десятки тисяч гривень. Про це повідомляє спеціалізований ресурс Violity.

Українські 2 копійки 2010 року продали на аукціоні за 21 101 гривню. Боротьба за монету була досить жвавою, оскільки у процесі торгів було зроблено 98 ставок. Боротьба колекціонерів та високий цінник обумовлені колекційною особливістю монети.

Цінна монета. Фото: violity
Цінна монета. Фото: violity

Так, незвичайні 2 копійки оцінили у десятки тисяч гривень через те, що вони були викарбувані на заготівлі під 10 копійок і мають золотистий колір замість звичного сріблястого. Монета виготовлена ​​з алюмінієвої бронзи та важить 1,7 грама.

Цінна монета. Фото: violity
Цінна монета. Фото: violity

Популярні новини зараз
Стосується всіх власників газових лічильників: "Газмережі" терміново попередили споживачів Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Варто зазначити, що подібні монети, які були викарбувані на "чужих" заготовках, викликають багато інтересу у колекціонерів. Такі копійки оцінюються в рекордні суми, оскільки знайти їх дуже й дуже складно.

Цінна монета. Фото: violity
Цінна монета. Фото: violity

Наприклад, монетку номіналом у 10 копійок на заготівлі під 1 копійку оцінюють у 29 тисяч гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, продали монету – сплатили комуналку: які українські копійки можуть принести тисячі гривень.

Також наш портал інформував, що пощастити може кожному: як виглядають 50 копійок, які насправді коштують понад 300 доларів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, загляньте у свої скарбнички та старі гаманці: забуті копійки можуть принести майже 5 тисяч гривень.