Синоптики попередили українців про небезпеку

3 лютого у Києві очікується сильний вітер із мокрим снігом, який пройде у дощ. Така погода може спричинити порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць.

Про це попереджає Український гідрометцентр.

Синоптики зазначають, що 3 лютого у Києві та Київській області буде хмарно. Зокрема, очікується мокрий сніг, який переходить у дощ.

Вітер буде західний, 7-12 м/с, втім, вдень його пориви сягатимуть 15-20 м/с.

Популярні новини зараз
Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Негода в Одеській області
Негода в Одеській області

Не пропустіть магічну дату 02.02.2024: сьогодні Всесвіт чує всі бажання, як правильно загадати

Щороку і навіть кілька разів на рік ми маємо унікальні та магічні дати. Одна з них вже сьогодні і у вас ще є час загадати бажання і змінити своє життя на краще.

Більше того, сьогодні, 2 лютого 2024 року, Всесвіт справді чує всі наші бажання і допоможе в їх здійсненні. Залишилося лише правильно попросити про це.

Українці, фото: Знай.ua
Українці, фото: Знай.ua

"Укренерго" попереджає про надзвичайне навантаження на електромережі країни: що потрібно робити

В умовах суворої на обстріл зими в Україні спостерігається різке та тривожне збільшення споживання електроенергії. Ситуацію ускладнюють післяракетні атаки та масовані напади на електростанції.

Подробиці поділилися у пресслужбі НЕК "Укренерго". Увечері 29 січня в умовах інтенсивного похолодання споживання електроенергії стрімко зросло, створюючи додаткові труднощі для енергосистеми, яка все ще відновлюється після серії нападів Росії.

Магазин без світла, скріншот: YouTube
Магазин без світла, скріншот: YouTube

Порядок денний видаватиметься вже й у Польщі: чи варто переживати

В Україні триває повномасштабна війна і наші "сусіди" періодично роблять правильні дії, які дозволять їм бути готовими до несподіваного воєнного конфлікту.

Так у Польщі з 1 лютого розпочинається "військовий відбір", згідно з розпорядженням Міністерства оборони. Триватиме цей захід до 30 квітня. Очікується, що на комісії викличуть близько 250 тисяч призовного віку. Роздаватимуть повістки.

Мета – оновлення даних у військовому обліку, а також визначення фізичної та психологічної придатності молодих людей до проходження термінової служби або навчання з військових спеціальностей. Цього року до процедури залучать не лише хлопців, а й дівчат певних професій, зокрема медиків, радіотехніків, кібернетиків тощо.

Вручення повістки, скріншот: YouTube
Вручення повістки, скріншот: YouTube

Що конче необхідно зробити пенсіонерам до 1 квітня

Наприкінці грудня уряд ухвалив рішення про продовження терміну ідентифікації пенсіонерів до 31 березня 2024 року включно. Ця процедура передбачена для людей похилого віку зі статусом ВПО, які придбали його до 24 лютого 2022 року та отримують виплати до "Ощадбанку".

Про те, як пройти ідентифікацію та не втратити пенсію, розповіли у Головному управлінні Пенсійного фонду у Дніпропетровській області.

Пенсіонери, які повинні пройти цю процедуру, можуть зробити це особисто або через сервіси ПФУ в режимі онлайн. Усього існує 6 способів, з яких потрібно вибрати один – найзручніший.

Пенсіонерка. Фото: YouTube
Пенсіонерка. Фото: YouTube