Українцям розповіли, що буде із цінами на цукор у 2024 році, а також чи можливий дефіцит популярного продукту. Чи варто робити закупки про запас, детально пояснили у пресслужбі Міністерства аграрної політики та продовольства України.

2024 року в Україні не буде дефіциту цукру, оскільки обсяги запасів дозволяють не лише покрити внутрішні потреби, а й необхідні обсяги експорту.

Цукор у супермаркеті, фото Знай.ua
Цукор у супермаркеті, фото Знай.ua

За даними відомства, щорічне споживання цукру українцями складає близько мільйона тонн. При цьому за минулий рік та на початку 2024 року підприємства виробили майже 1 мільйон 800 тисяч тонн цукру. У той час на експорт потрібно близько 650 тисяч тонн продукції.

Ціни на цукор, скріншот з відео
Ціни на цукор, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Зазначається, що середня оптова вартість кілограма цукру на початку 2024 року варіюється від 23 до 24 гривень.

Водночас у супермаркетах середня вартість цукру становить 29,97 гривні за кіло. Якщо порівнювати із січнем, то цінник став трохи нижчим. Вартість цукру коливається в межах 29,90-30,19 гривні за кілограм, залежно від торгової мережі.

Ціни на цукор. Фото: скрін Мінфін
Ціни на цукор. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, влаштуйте свято смаковим рецепторам: супермаркети змінили ціни на ковбаски, твердий сир та бекон.

Також наш портал інформував, що цінник злетів одразу на 20%: скільки доведеться викласти за кіло помідорів, болгарського перцю та печериць.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, банани, цитрусові та риба стануть на вагу золота: українцям розповіли, що буде з цінами на продукти у 2024 році.