У Британії створили "безалкогольний спирт", з якого планують виготовляти пиво та шампанське, від якого ти п'янієш, але на наступний день прокидаєшься без похмілля.

Про це пише Daily Mail.

Напій SENTIA, імітує дію алкоголю, але не містить його у складі, був випущений минулого року компанією GABA Labs, що знаходиться в Хартфордширі.

У той час як інші безалкогольні напої просто намагаються відтворити смак алкогольних, продукція GABA Labs містить секретну суміш рослинних компонентів, які ефективно обманюють внутрішню хімію мозку, змушуючи його думати, що він п'яніє.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

На пляшці SENTIA, яка коштує трохи менше 30 фунтів стерлінгів (майже 1,5 тисячі гривень), вказується, що до її складу входить близько десятка інгредієнтів більше, ніж у звичайному напої - магнолія, шавлія, апельсинова цедра, бадьян, женьшень, чорний кардамон, чебрець, кориця, перстач, розмарин, нігерійський імбир, гінкго, полин і багато іншого.

Алкоголь в авто, скріншот: YouTube
Алкоголь в авто, скріншот: YouTube

При цьому на етикетці також міститься застереження, яке вказується на усіх пляшках з алкоголем: не вживати вагітним або жінкам, які годують груддю.

"Потужна суміш SENTIA активує нейромедіатор у мозку, відомий у науці як гамма-аміномасляна кислота (Gaba), так само, як кілька чарок текіли, келихів вина або пляшок лагера", - зазначається на пляшці напою.

Алкоголь
Алкоголь

На відміну від алкоголю, дія SENTIA припиняється приблизно після двох-трьох чарок, тобто люди не можуть випити занадто багато напою.

Також зазначається, що до жодних довгострокових проблем зі здоров'ям, які може спричинити регулярне та надмірне вживання алкоголю, таких як рак, проблеми з печінкою та ожиріння, SENTIA не викликає.

Нагадаємо, не тільки кави: які напої не можна пити перед сном - рахувати овечок будете до ранку

Як повідомляв "Знай.uа", сухі та обвітрені губи: прості способи відновити їх у домашніх умовах

Знай.uа писав, стане лише гірше: продукти, які не можна їсти після бурхливого застілля