Схоже, що наразі в Україні немає й одного дня без корупційних скандалів. Цього разу громадськості повідомили про зловживання владою одного із воєнкомів на Закарпатті. Так, голова одного з відділів Ужгородського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки змушував солдатів будувати йому приватний маєток.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Державного бюро розслідування України у мережі Telegram.

Вручення підозри, фото: ДБР
Вручення підозри, фото: ДБР

Повідомляється, що посадовців викрили ще влітку 2023 року. Тоді було встановлено, що за наказом посадової особи підлеглі військовослужбовці з січня до серпня минулого року замість служби проводили будівельні роботи на його обійсті.

На будівництві постійно працювало п'ять солдатів, а ще один підлеглий за погодженням із керівником замість служби займався підприємницькою діяльністю.

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Сонячна буря викликає масштабний збій енергосистем: постраждає вся планета За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Попри це всі військові отримували матеріальне забезпечення від держави. Таким чином, їм було безпідставно нараховано та виплачено понад 500 тисяч грн.

Публікація ДБР, скріншот: Telegram
Публікація ДБР, скріншот: Telegram

Колишнього військового комісара звинуватили у перевищенні службових повноважень (частина 5 статті 426-1 Кримінального кодексу України) та віддали під суд, який обрав для нього запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення 800 тис. грн застави.

А поки продовжувався розгляд справи, фігуранта звільнили з посади. Наразі також вирішується питання щодо відшкодування завданих державі збитків — на колишнього чиновника складено адмінпротокол про корупцію.

Нагадаємо, мешканцю Полтави 18 разів вручали повістку та визнавали придатним: як йому вдалося уникнути служби.

Раніше повідомлялося, 33 повістки за відпустку: чоловік назбирав рекорд за відпочинок на Закарпатті.

Також, у Раді заявляють, що законопроєкт про мобілізацію порушує права людини.