Революція у світі консолей наближається, і мабуть, Microsoft прагне вийти вперед, представивши наступне покоління Xbox раніше, ніж PlayStation 6.

Подробиці про цей план з'явилися після витоку документів FTC, про які розповідає відео від RedGamingTech на YouTube.

Xbox. Фото: скриншот Youtube
Xbox. Фото: скриншот Youtube

Згідно з витоком, нова консоль від Microsoft очікується в 2026 році і базуватиметься на процесорі Zen 5, а не на Zen 6, як зазначено в документах.

Ця зміна пов'язана з тим, що Zen 6 не буде готовий на той час, і Microsoft, здається, воліє не гаяти часу, а вийти на ринок консолей раніше за свого головного конкурента.

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Xbox / фото: скріншот Youtube
Xbox / фото: скріншот Youtube

Чому саме Microsoft прагне випередити PlayStation 6?

Очевидно, компанія хоче повторити успіх своєї стратегії з Xbox 360, націлившись на увагу спільноти та встановивши тон для майбутнього покоління консолей.

Незважаючи на можливе зменшення потужності апаратного забезпечення в порівнянні з конкурентами, це може дозволити Microsoft створити більш доступну консоль, а також підготувати ґрунт для випуску потужніших версій у майбутньому.

Xbox / фото: скріншот Youtube
Xbox / фото: скріншот Youtube

Поки неясно, чи представить Microsoft два варіанти наступної консолі (SKU), але чутки підказують, що компанія може запропонувати консоль, орієнтовану на хмарні ігри, що логічно у світлі акценту на Xbox Game Pass і прагненні до хмарних ігор.

Хоча до офіційного запуску наступного покоління Xbox залишається кілька років, ці чутки викликають інтерес та піднімають хвилювання серед геймерської спільноти.

Крім того, Знай.ua повідомляв, що розробники "Metro" анонсували вихід нової повноцінної гри: "Повернемося..."

Вам буде цікаво дізнатися, Mіcrosoft випустить кілька ексклюзивних ігор на PS5 та Nintendo: є натяки на нову консоль