З настанням Масляної в Україні настає час чудових млинців, і ми вирішили з'ясувати, скільки коштуватиме українцям смак цього смачного свята.

Цього року Масляна стартує 11 березня і триватиме до Прощеної неділі 17 березня, після чого настане час суворого Великоднього посту з 18 березня.

Масляна, скріншот: Youtube
Масляна, скріншот: Youtube

Традиційне свято славиться не лише веселощами та розвагами, а й смачними млинцями, які готують кожен із семи днів цього свята.

Ми вирішили проаналізувати ціни на інгредієнти для домашніх млинців. В результаті було виявлено, що повний комплект продуктів для приготування млинців із різними начинками коштуватиме приблизно 369 гривень.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Однак, якщо вас спіткало раптове бажання спекти 20 млинців без начинки, собівартість складе всього 66 гривень. Цілком прийнятно!

Млинці, Масляна, фото: Знай.ua
Млинці, Масляна, фото: Знай.ua

Якщо ж у вас немає часу на готування, можна звернутися до різних кафе та супермаркетів, які пропонують вже готові млинці.

Наприклад, у "Пузатій хаті" порція млинців з малиною та сиропом обійдеться у 72 гривні, млинці з яблуками та абрикосами у 62 гривні, млинці з лососем та сиром Філадельфія у 110 гривень.

Млинці також доступні у супермаркетах. Наприклад, у "Сільпо" готові млинці можна купити за ціною від 10,4 гривні за 100 грам "порожнього" варіанту. Млинці з м'ясом у "Сільпо" коштуватимуть 23,9 гривні за 100 грам, а з сиром – 14,9 гривні за 100 грам.